IMPRESIVAN NIZ JEDRILIČARA: / Odlične vijesti iz Brazila

Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin
21.8.2015.
11:00
Pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

Šesti dan predolimpijske regate u Rio de Janeiru prošao je odlično za hrvatske jedriličare. Tri plova za dvojce maksimalno staloženo odradili su Šime Fantela i Igor Marenić koji su i dalje prvi! Australci Matthew Belcher i Will Wyan primakli su im se na samo jedan bod.

Još dva plova do finala

"Još su dva plova pred nama do finala, može biti još svega, ali ako nastavimo ovako lijepo jedriti mislim da će biti dobro. Australci više nisu toliko nepobjedivi koliko su bili prije, ali mi na njih niti ne gledamo, nego jedrimo svoje. Nemamo nijedan slab ulaz i s tim smo jako zadovoljni", rekao je Marenić. Najlošiji plasman koji su u osam jedrenja imali Fantela i Marenić bilo je deveto mjesto, što je zaista impresivan niz, no posao, naravno, kako kažu, treba sad koncentrirano odraditi do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finala koja nas zanimaju kreću u subotu. Tina Mihelić natjecanje je završila u petak, nije se plasirala u plov za odličja, zauzela je 16. mjesto. No, Tonči Stipanović je izvrsno odradio dva plova uoči sutrašnjeg finala i s petim i šestim ulazom kao drugi se plasirao u plov za odličja.

Napokon je i Ivan Kljaković Gašpić došao na svoje i u trećem plovu dana za Finn je pobijedio. U predzadnjem plovu također je odlično stajao, međutim dobio je penal radi nedozovoljenog poriva i morao se povući iz tog jedrenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni sam ne znam zašto sam dobio penal, ali što je tu je. Je malo bolje s brzinom, ali..U zadnjem plovu su se ostali, mislim, umorili", kazao je Ivan. Kljaković Gašpić je dva dana do kraja 12., slijede mu dva plova u kojima će se pokušati izboriti za subotnje finale. Vodi i dalje Nizozemac Pieter Jan Postma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike