SKIDAMO IM KAPU / Hrvatski sportaši u 2021. godini osvojili 189 medalja

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša poželio im je dobro zdravlje i puno bolje okolnosti za sportska natjecanja u drugoj zaredom olimpijskoj godini

30.12.2021.
20:17
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Prema statističkim pokazateljima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na velikim međunarodnim natjecanjima (Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Svjetski kup, Europsko prvenstvo) tijekom 2021. godine hrvatski sportaši i sportašice osvojili su u svim dobnim kategorijama 189 medalja. Pritom su osvojili 60 zlatnih, 49 srebrnih i 80 brončanih.

Samo u elitnoj seniorskoj konkurenciji u Hrvatsku je stiglo 127 medalja, od kojih su 42 zlatne, 33 srebrne i 52 brončane, dok su juniori i juniorke pridodali 52 (14+15+23), a kadeti i kadetkinje 10 (4+1+5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz osam olimpijskih odličja iz Tokija (tri zlata, tri srebra i dvije bronce), seniori i seniorke su sa SP-a donijeli 38 medalja (12+10+16), sa EP-a 31 (10+7+14), a iz natjecanja za Svjetski kup 46 (16+13+17) medalja.

Trima momčadskim ili ekipnim broncama, vrijednim pobjedničkog postolja na SP-u, pridodano je i srebro naših tenisača u Davis Cupu, koji se smatra neslužbenim momčadskim Svjetskim prvenstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE IH ŠTEDIO /

Štimac o Hajdukovom planu: 'Pa to je takva ludost da kažeš predsjedniku neka se prijavi na psihijatriju'

Image
NIJE IH ŠTEDIO /

Štimac o Hajdukovom planu: 'Pa to je takva ludost da kažeš predsjedniku neka se prijavi na psihijatriju'

Odlični su bili i juniori

U juniorskoj konkurenciji najbolji učinak ostvaren je na svjetskim prvenstvima - 24 medalje (9+8+7), s europskih prvenstava stigla je 21 (4+4+13), a iz svjetskih kupova 7 (1+3+3) medalja.

Kadetski uzrast je osvojio pet (1+0+4) odličja u najjačoj europskoj konkurenciji, četiri (2+1+1) u svjetskim kupovima i jedno (1+0+0) odličje na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, naši sportaši i sportašice sveukupno su ostvarili i 216 plasmana od 4. do 8. mjesta, što u mnogim sportovima znači nastup u finalu.

Zahvaljujući hrvatskim sportašicama i sportašima za sjajne rezultate u pandemijskoj 2021. godini, zbog čega je, uz poslovičnu požrtvovnost i odricanje, bilo potrebno i veliko strpljenje te dodatni pripremni angažman, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša poželio im je dobro zdravlje i puno bolje okolnosti za sportska natjecanja u drugoj zaredom olimpijskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo