NE MOŽEMO BEZ TRILERA / Hrvatski odbojkaši nakon dugačke i dramatične utakmice protiv Latvije upisali prvu pobjedu na Europskom prvenstvu

Image
Foto: CEV

Prava drama događala se u završnici četvrtog seta, Latvija je uspjela poravnati na 21-21 nakon što je Hrvatska propustila prednost 18-12

4.9.2021.
22:05
CEV
VOYO logo

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Tallinnu svladala Latviju s 3-2 (28-30, 25-20, 23-25, 31-29, 15-11), i to nakon 155 minuta igre, spasivši i dvije meč-lopte u četvrtom setu.

U susretu dvije podjednake reprezentacije čak tri seta okončana su s minimalnom razlikom od dva poena, a Hrvatska je nakon spašene dvije meč-lopte u vrlo dugom četvrtom setu bila uvjerljiva u petom i ostvwrila prvu pobjedu u Tallinnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIT ĆE BOLJE, DEČKI /

Hrvatski odbojkaši uvjerljivo izgubili od Njemačke na startu Europskog prvenstva

Image
BIT ĆE BOLJE, DEČKI /

Hrvatski odbojkaši uvjerljivo izgubili od Njemačke na startu Europskog prvenstva

Nervoza hrvatskih odbojkaša početkom drugog seta

Većim tijekom prvoga seta Hrvatska je bila u prednosti, u četiri navrata vodila je i s četiri poena prednosti, posljednji put s 2-17, no u samoj završnici podbacila je u prijemu servisa pa se Latvija vratila, a nakon izjendačenja preuzela i inicijativu u borbi na razliku te na kraju slavila sa 30-28.

Nesretno izgubljeni prvi set odrazio se i na raspoloženje hrvatskih igrača početkom drugoga. Bila je primjetna nervoza kod njih pa su zbog prigovora sucima "zaradili" i kazneni poen. Srećom, vrlo brzo su se smirili te odigrali ravnopravan set do rezultata 20-20. A tada je na servis stigao najbolji hrvatski igrač Leo Andrić koji je s nekoliko "bombi" odveo Hrvatsku do 25-20 i pravnanja u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set protekao je u stalnoj prednosti Latvije, koja je imala i 24-20, Hrvatska je zahvaljujući odličnim servisima Šestana stigla do 24-23, ali ne i do poravnanja.

Drama u završnici četvrtog seta

Prava drama događala se u završnici četvrtog seta, Latvija je uspjela poravnati na 21-21 nakon što je Hrvatska propustila prednost 18-12, a nakon 23-23 izmjenjivale su se set-lopte Hrvatske i meč-lopte Latvije. Hrvatska je na obje meč-lopte suparnika odigrala odličan napad da bi iskoristila svoju petu set-loptu za poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihološku prednost nakon tako okončanog četvrtog seta Hrvatska je iskoristila i početkom petog se odvojila na 7-4, pa 9-5 te maksimalnih 11-6. Na kraju je bez većeg stresa odlučujući peti set završio sa 15-11 u korist Hrvatske.

Sjajan je u sastavu Hrvatske sa 33 poena, od toga čak šest asova bio Leo Andrić, Filip Šestan je upisao 23 poena, dok je Denis Petrovs upisao 26 poena za Latviju. Nakon dva odigeana susreta i Hrvatska i Latvija imaju po pobjedu i poraz, ali Hrvatska ima dva, a Latvija četiri boda. Sljedeći susret u Tallinnu Hrvatska će igrati već u nedjelju od 18 sati protiv olimpijskog pobjednika Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo