VELIKE ČESTITKE / Hrvatski jedriličar Filip Jurišić osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu. Ovo mu je najveći uspjeh u karijeri

Image
Foto: Instagram / Screenshot

Filip je prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Gdanjsku zamalo izgubio odličje i završio je prvenstvo kao četvrti

9.10.2021.
17:56
Instagram / Screenshot
VOYO logo

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić, član splitskog Mornara, osvojio je u subotu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7, koja se nekad zvala Laser, u bugarskoj Varni.

Naslov europskog prvaka osvojio je Britanac Michel Beckett (43), Jurišić je bio drugi sa 71 bodom, a treći je Mađar Jonathan Vadnai (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin je uoči subote, kada je na rasporedu bio samo jedan plov, bio treći u ukupnom poretku. U subotu je bio 12., ali su njegovi rivali bili lošiji, Mađar Vadnai zauzeo je 18. mjesto, a Cipranin Pavlos Kontides 17. (78.8).

Image
HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: /

Mladi jedriličar iz Slavonskog Broda trijumfalan u Rumunjskoj

Image
HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: /

Mladi jedriličar iz Slavonskog Broda trijumfalan u Rumunjskoj

Najveći uspjeh u karijeri

Filip je prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Gdanjsku zamalo izgubio odličje i završio je prvenstvo kao četvrti, a ovo srebro mu je najveći uspjeh u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Varni nema dvostrukog osvajača srebra na olimpijskim igrama Tončija Stipanovića, a od preostale dvojice hrvatskih predstavnika, Bruno Gašpić je ukupno na 27. mjestu, a Alec Cvinar na 79. poziciji u konkurenciji 98 jedriličara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest hrvatskih predstavnica

U ženskom Laser Radialu (YLCA 6) hrvatska olimpijka Elena Vorobjeva zauzela je osmo mjesto sa 182 boda, dok je naslov europske prvakinje osvojila Poljakinja Agata Barwinska (67). Hrvatsku je u Varni predstavljalo još pet jedriličarki. Sandra Lulić je zauzela 28. mjestu, Ursula Balas 51., Karla Šavar je prvenstvo završila na 57. mjestu, Carla De Carina na 63. mjesto, a Nika Manestar na 65. mjestu.

U neolimpijskoj klasi YLCA 6 za jedriličare do 21 godine Stipe Gašpić je osvojio je naslov europskog prvaka sa 18 negativnih bodova. Drugi je Ukrajinac Oscar Madonich sa 53 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo