NIJE ZADOVOLJAN / Hrvatski hokejaš progovorio o cijeloj sezoni: 'Prošle godine smo preskočili dvije do tri stepenice, ali smo se ove godine vratili jednu unatrag'

Image
Foto: RTL

'Smatram da smo prošle godine preskočili 2-3 stepenice više od očekivanog, ali da smo se ove godine vratili jednu unatrag', rekao je Luka Jarčov

6.4.2023.
15:45
RTL
VOYO logo

Završena je još jedna sezona IHL-a, odnosno Međunarodne hokejaške lige, a nakon odigrana velikog broja utakmica svoje je dojmove podijelio Luka Jarčov.

Ova sezona započela vam je odlaskom u Bugarsku na Continental Cup, gdje ste osvojili prolaz dalje i otišli u Francusku. Koliko vam je taj turnir pomogao da se pripremite za nadolazeći IHL i Prvenstvo Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je, sezona je počela pripremama i odlaskom u Bugarsku, Sofiju. Tamo smo, po mom mišljenju, odradili odličan turnir i bez problema otišli u drugi krug natjecanja u Angers. Tamo su nas dočekale profesionalne momčadi, i to je bilo odlično iskustvo za nas. U Angersu smo pružili dobar hokej, bez obzira na rezultat. Ta dva turnira bila su odlična provjera za cijelu sezonu i s obzirom na to da su uspješno završila, očekivao sam puno bolju sezonu.

U samu sezonu IHL-a ušli smo loše i nisam bio zadovoljan, ni igrom, ni stavom koji smo imali na ledu i izvan njega. U drugom dijelu sezone smo malo podigli nivo igre, dolaskom Selitaja, Malenice i na kraju Bebeka. Dobili smo na toj agresivnosti koju sam htio od početka i imali puno bolju obranu, Bebek je odlično nadomjestio Ramsaya koji je u prvom dijelu sezone zabijao puno golova te nam je kasnije to nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka 2023. godine imali ste veoma gust raspored, odigrali ste više od 50 utakmica. Koliko su umor i ozljede utjecale na to da niste uspjeli doći do većeg uspjeha ove sezone?

Imali smo puno problema s ozljedama, ali fizička sprema igrača je bila na dovoljno visokom nivou i smatram da smo fizički spremniji od sva tri zagrebačka kluba, tako da je gust raspored i umor ne bi krivio za neuspjeh protiv Zvezde i Zagreba u finalu. Ipak smo u ključnim trenucima utakmice bili bolji i imali vodstvo, ali odjednom je to nestalo, a snage je bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

KHL Sisak

Momčad Crvene Zvezde koštala vas je ispadanja u četvrtfinalu IHL-a drugu godinu zaredom. U toj seriji ove ste godini vodili 2:0 te ste imali prednost od nekoliko golova na domaćem ledu nakon prve trećine. Kako to da niste uspjeli zadržati tu prednost?

Dvije potpuno različite sezone za nas, koje su završile isto - porazom u četvrtfinalu protiv Crvene Zvezde. Prva sezona bila je bez velikih očekivanja s puno pobjeda, dok je u drugoj sezoni bilo puno očekivanja i puno mučenja i traženja tijekom cijele sezone. Smatram da je došlo do napretka jer smo pomladili momčad, a fizički smo svakako bolji nego prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone sam smatrao da smo stvarno zreli da preskočimo tu razinu, pogotovo nakon vodstva 2-0 u seriji. Svaku utakmicu protiv Zvezde smo po meni bili dominantnija momčad, ali na kraju je prevladalo njihovo iskustvo. Čekali su naše greške i iskoristili su ih. U trećoj utakmici kada smo poveli 3-0 u prvoj trećini, nisam mislio da je gotova utakmica, ali smo bili u tom trenutkom toliko dominantniji da smo počeli igrati na ljepotu, a takav protivnik i utakmica to ne trpi. Sva tri gola su bila iz gužve, na odbijance, a poslije smo pokušavali zabiti "u prazan gol". Dok smo mi igrali lijepo, oni su zabijali i vratili su se u utakmicu.

Imali smo crne rupe u igri gdje se na nekoliko minuta izgubimo, počnemo igrati nešto što se nismo dogovorili, a poslije toga ako primiš golove se teško vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale PH, serija od pet utakmica i neizvjesnost do samoga kraja. Kako ste zadovoljni sezonom s obzirom na to da vam je promakao naslov državnih prvaka?

Finale PH je bilo iznimno uzbudljivo, kako nama za igrati, tako i gledateljima za gledati i uživati u utakmicama i atmosferi. Obje momčadi su pružile odličan hokej i pokazale da su vrijedne da ih publika dođe podržati, ali i da se malo više piše i prati hokej u Hrvatskoj. Atmosfera na utakmicama je bila odlična, suđenje je također bilo dobro kroz cijelu seriju. Baš pravi gušt za igranje i gledanje. Nadam se da smo dobrom igrom kroz cijelu sezonu zaslužili da nas se dođe podržati u onakvom broju. Ostavili smo srce na terenu, borili smo se do zadnje sekunde, na kraju nam je nedostajalo malo sportske sreće. Ali, osim sportske sreće moram reći da je nedopustivo da vodimo u seriji dva puta po 4-2 skoro deset minuta do kraja i izgubimo. Tu očito ima neki puno dublji problem koji moramo detektirati. Od početka serije smo znali da je Zagreb odlična momčad, s nekoliko sjajnih pojedinaca. Ovim putem želim i čestitati KHL Zagrebu na osvojenoj seriji, pokazali su da su odlična momčad i da nisu bez razloga u finalu zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

KHL Sisak

Smatrate li da je ova sezona neuspješna jer niste uspjeli u IHL-u prijeći jednu stepenicu više nego prošle sezone i u PH-u niste obranili naslov državnih prvaka?

Smatram da smo prošle godine preskočili 2-3 stepenice više od očekivanog, ali da smo se ove godine vratili jednu unatrag. Mislim da smo s ovom momčadi trebali preskočiti tu stepenicu u IHL-u, jer smo se adekvatno pripremili, u playoffu smo igrali odličan hokej i bili smo dominantniji u skoro svakoj utakmici, osim što smo imali problem s realizacijom. I kad podvučemo crtu između ciljeva koje smo zacrtali na početku godine, a to je bio ulazak u drugi krug playoffa, odnosno finale IHL-a, obrana naslova PH i napuniti Zibel - sezona je neuspješna jer nismo ostvarili primarni i sekundarni cilj. Ono što bih mogao okarakterizirati kao uspjeh je da znam da bez obzira na lošiju igru koju smo pružali tijekom prvog dijela sezone, svi klubovi u IHL-u su nas htjeli izbjeći u playoffu te da smo za kraj sezone na Prvenstvu Hrvatske uspjeli napuniti Ledenu dvoranu Zibel, ali ću ipak ocijeniti sezonu kao neuspješnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera na tribinama Ledene dvorane Zibel iz utakmice u utakmicu bila je sve užarenija. Finalna "majstorica" napunila je tribine do kraja. Što biste poručili navijačima, koji vas prate cijele sezone?

Atmosfera je bila izvanredna i volio bih da bude tako svaku utakmicu. Želio bih se zahvaliti navijačima koji su nas podržavali tijekom cijele sezone, a pogotovo na zadnjoj utakmici, stvarno je bilo prekrasno igrati pred njima. Podsjetilo me na one dane u Medveščaku, u Domu sportova. Siščani su stvarno odlična publika i sjajni navijači i želim im se ponovo zahvaliti na tome, pogotovo što su stali iza nas nakon nekoliko teških poraza, na kojima im se moram ispričati. Dali smo sve od sebe, igrali smo za njih, ali jednostavno nije išlo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, izgradnjom Ledene dvorane Zibel nismo samo podigli KHL Sisak nego i cijeli hrvatski hokej, vratili smo publiku na Zibel i Velesajam. Pokazali smo da smo s jakim i konkurentnim Siskom podigli cijeli hrvatski hokej na jednu novu razinu te je sama liga konkurentnija i zanimljivija. Ovakvu atmosferu na prvenstvu Hrvatske drugu godinu za redom nikad nismo imali, čak ni u "zlatno" vrijeme Medveščaka. I važno je da to odgovorne osobe u Savezu prepoznaju. Sljedeće godine ćemo se vratiti jači nego ove i dat ćemo sve od sebe da vratimo pehar na Zibel.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo