HRVATSKE RUKOMETAŠICE KONAČNO DOBILE NADIMAK: / Teško ćete pogoditi kako su se prozvale, ali savršeno im pristaje

Image
Foto: Profimedia

Ne sviđa im se, naime, da ih zovu "Kaubojkama", po uzoru na mušku reprezentaciju, one su sebi nadjenule svoj

17.12.2020.
14:53
Profimedia
VOYO logo

Dan uoči velike utakmice polufinala ženskog Europskog prvenstva između Hrvatske i Francuske na službenoj stranici Europskog prvenstva osvanuo je zanimljiv tekst namijenjen našoj reprezentaciji.

Razgovarali su s našom rukometašicom Valentinom Blažević, a ona im je opisala kako su uspjeli izvesti ovakvo čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno ne uspijevamo raspoznati što se događa, živimo svoj san sve dok nas netko ne probudi. Kad smo dolazili na Europsko prvenstvo, imali smo nadu da možemo dobiti barem jednu utakmicu. Nismo željeli ponovno završiti na posljednjoj poziciji kao što je to bio slučaj 2016. i 2018. godine. Da mi je netko prije tri tjedna u vrijeme priprema rekao da ćemo proći u polufinale, rekla bih mu - potpuno si lud i nemaš pojma ni o čemu'", izjavila je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek u sjeni

Zatim navode da je ženska reprezentacija bila uglavnom u sjeni muške i da je ovo jedno od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme.

"Poslije očekivanog poraza od Norveške odigrale su utakmicu 'biti ili ne biti' protiv Njemačke. Balkanska glazba kao motivacija, nevjerojatan timski duh, vratarka s čarobnim rukama - sve to zajedno kao sastojci za jedno od najvećih iznenađenja u ženskom rukometu posljednjih godina. Hrvatska je 1994. godine završila na petom mjestu i od tada je dva puta bila šesta, uvijek u sjeni puno uspješnijih muških kolega. Bez obzira na to što donese polufinale protiv Francuske u petak, ponos ostaje", stoji na službenoj stranici Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's players celebrate during the European Women's Handball Main Round - Group II match between Croatia and Germany at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 15, 2020.,Image: 576268090, License: Rights-managed, Restrictions: Denmark OUT, Model Release: no

Imaju nadimak

Blažević im je također kazala kako su one trenutno hit u Hrvatskoj i kako im se javio čak i Luka Modrić.

"Nevjerojatno je da je takva zvijezda zainteresirana za nas, nismo to mogle ni zamisliti jer mi smo samo normalne djevojke. Sad se možemo osjećati pomalo poput Modrića na Svjetskom prvenstvu u nogometu prije dvije godine", veli Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je otkrila svima i koji je njihov nadimak. Ne sviđa im se, naime, da ih zovu "Kaubojkama", po uzoru na mušku reprezentaciju, one su sebi nadjenule svoj i savršeno im pristaje.

"Imamo nešto bolje, mi smo - Kraljice šoka", poručila je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike