Play ponuda

HRVATSKA SLAVI / Imamo novog europskog prvaka i rekordera

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je zlatnu medalju u samcu na Europskom veslačkom prvenstvu u poljskom Poznanu, postavivši pritom i najbolje izveslano vrijeme u povijesti europskih prvenstava.

1.6.2015.
0:25
Igor Kralj/Pixsell
Play ponuda

Skifist VK Trešnjevka do naslova europskoga prvaka stigao je na fantastičan način jer je u finalu veslao 6:41.65 minuta, te za skoro šest sekundi oborio rekord europskih prvenstava kojeg je upravo on postavio u polufinalu u subotu.

Martin je vodio od starta do cilja, a koliko je bio uvjerljiv svjedoči i činjenica da je drugoplasiranog Čeha Ondreja Syneka (6:46.40), branitelja naslova i srebrnog s OI u Londonu, iza sebe ostavio skoro pet sekundi. Brončani je bio dvostruki olimpijski prvak Olaf Tufte (6:46.61).

Prvo hrvatsko zlato nakon tri godine posta

Zagrebački Vukovarac Martin tako je stigao do najvećeg uspjeha u karijeri nakon što je OI u Londonu bio član srebrnog hrvatskog četverca.

Martinovo zlato je i prvo za hrvatsko veslanje nakon tri godine kada su u Vareseu braća Valent i Martin Sinković bili prvaci u dvojcu na pariće, a na tom prvenstvu je upravo Martin osvojio srebro u samcu.

Play ponuda
Play ponuda