SUVERENA POBJEDA / Hrvatska osigurala Olimpijske igre. Sada slijedi četvrtfinalni ogled sa Srbijom

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

11.2.2024.
8:54
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolo reprezentacija uvjerljivom je izvedbom pobijedila reprezentaciju Kine 22-4 (5-2,5-1,6-1,6-0) i time izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Ujedno, Barakude su ovim slavljem izborile i Olimpijske igre u Parizu.

KRAJ

Hrvatska - Kina

22-4 (5-2, 5-1,6-1,6-0)

Prvi pogodak za Barakude zabio je Jerko Marinić-Kragić realiziranim petercem nakon dvije minute igre. Na 2-0 ubrzo je povisio Konstantin Harkov. Kinezi se nikako nisu snalazili u napadu, a Loren Fatović zabio je za 3-0. Nakon pet minuta igre Jiahao Peng zabio je prvi gol za Kinu iskoristivši igrača više. Kineski vaterpolisti imali su priliku smanjiti na 3-2, međutim pokušaj iz peterca otišao je preko vrata. Sve su to kaznili naši vaterpolisti, Rino Burić je nakon lijepe akcije poentirao za 4-1. Međutim, Yimin Chen ubrzo je vratio Kinu na dva gola zaostatka prekrasnim dalekometnim pogotkom. Ipak, nije ta sreća Kineza dugo potrajala, Filip Kržić je iz teške pozicije zabio za 5-2 Hrvatske, a s tim se rezultatom otišlo na prvi predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljno su Barakude ušle u drugu četvrtinu, za 6-2 zabio je Zvonimir Butić s desne strane. Nakon prekrasne akcije Kržić je opet zabio i odveo nas na pet golova prednosti. Nikako se Kinezi nisu mogli snaći u napadu, a velike probleme zadavao im je brzi protok lopte naših vaterpolista, a nakon lijepog proigravanja za 8-2 zabio je Marko Žuvela. Do kraja druge četvrtine zabijali su Beile Zhu za Kinu, te Rino Burić i Marinić-Kragić za Hrvatsku, a na novu se pauzu otišlo s rezultatom 10-3 za Barakude.

Image
MORALI SU TAKO ODLUČITI /

Dvojica Hrvata izborila drugu vožnju, ali utrka je zbog nemogućih uvjeta otkazana

Image
MORALI SU TAKO ODLUČITI /

Dvojica Hrvata izborila drugu vožnju, ali utrka je zbog nemogućih uvjeta otkazana

Nisu popuštale Barakude ni u trećoj četvrtini, nemilosrdno su tresli mrežu Kineza koji su u trećoj dionici zabili tek jedan, a primili šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demonstraciju moći dokazali su naši vaterpolisti i u posljednjoj četvrtini kada je zabio Josip Vrlić. Tim pogotkom osigurano je da su svi naši igrači zabili pogodak, osim naravno, vratara. U potpunosti su se tada raspali Kinezi, trpala je Hrvatska kao na traci. Posljednji pogodak na utakmici zabio je Loren Fatović udarcem s pet metara i postavio konačan rezultat 22-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Barakudama slijedi četvrtfinalni okršaj protiv Srbije, a utakmica se igra u ponedjeljak.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo