HRVATSKA U OSMINI FINALA EURA / Odbojkaši pomeli Slovačku i stigli do senzacionalnog rezultata: 'Ovo je za nas poseban uspjeh'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Andrić je ponovno bio najučinkovitiji igrač

8.9.2021.
19:06
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska odbojkaška reprezentacija prošla je u osminu finala nakon što je pobjeđivala Latviju, Estoniju i Slovačku. Novu su odličnu utakmicu na Europskom prvenstvu odradili hrvatski odbojkaši koji su ovaj put, s 3-1 u setovima, svladali Slovačku.

Utakmicu osmine finala protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B Hrvatska će igrati u Ostravi u ponedjeljak, 13. rujna. Trenutačno najbliža osvajanju drugog mjesta je reprezentacija Slovenije, ali to još mogu biti Češka ili Bjelorusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leo Andrić je ponovno bio najučinkovitiji igrač hrvatske reprezentacije s 24 poena od čega je bilo čak osam asova, a odlično ga je pratio Filip Šestan s 21 poenom. Marko Sedlaček je donio 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove posljednje pobjede i proboja u osminu finala Andrić je uz veliku dozu zadovoljstva komentirao:

"Stvarno sam sretan nakon ovakvog rezultata i nove pobjede. Presretni smo i ja i cijela momčad jer je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva za nas poseban uspjeh“, rekao je Andrić koji je s 24 poena (osam asova) bio najjači adut hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su prije manje od 24 sata, u teškoj borbi od pet setova pobijedili Estoniju, dan kasnije je ostalo dovoljno snage hrvatskim igračima za novi uspjeh.

"Nakon prvog seta smo zaigrali mnogo bolje. Držali smo isti, jaki ritam do kraja meča. I da, igrali smo dosta bolje na servis. Jako smo sretni i zadovoljni zbog ovog rezultata“, završio je Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo