ODRŽAN JE ŽDRIJEB / Hrvatska izvukla nezgodnu skupinu na Svjetskom prvenstvu. Izbornik upozorava: 'O njima ne znam puno, a specifični su'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uz izbornika, ždrijebu u Budimpešti su nazočili predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić i član Upravnog odbora Ratko Rudić

12.4.2022.
21:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija će u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj (18. lipnja - 3. srpnja) igrati u skupini B u Debrecenu, a suparnici će joj biti izabrane vrste Grčke, Njemačke i Japana, odlučeno je večerašnjim ždrijebom održanim u Budimpešti.

"Dobili smo grupu u kojoj smo uz Grčku veliki favoriti, naravno, ne podcjenjujući niti ekipu Japana i Njemačke. Nijemce sam ove godine pratio kroz igre u Svjetskoj ligi gdje nisu nešto impresionirali. Međutim, na klupi imaju jako dobrog crnogorskog stručnjaka i morat ćemo se dobro pripremiti za njih. O Japanu nemamo puno informacija, no to je reprezentacija koja je uvijek jako nezgodna i koja igra svoj specifičan presing", prokomentirao je suparnike u grupnoj fazi 19. svjetskog prvenstva izbornik Ivica Tucak te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše želje su uvijek iste, a to je da se ode do kraja i osvoji medalja. Vremena ima da sve dobro pripremimo i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva."

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

'Srednje jaka skupina'

Uz izbornika, ždrijebu u Budimpešti su nazočili predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić i član Upravnog odbora Ratko Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da je ovo srednje jaka skupina. Znamo da su Grci olimpijski finalisti, dok su Nijemci i Japan reprezentacije nešto slabije kvalitete, ali koje znaju igrati sa svima. Stoga i za njih treba biti sto posto spreman kako bi ih uspio pobijediti. Jako će puno značiti utakmica Hrvatska - Grčka jer prvo mjesto nosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu i naravno, izbjegava se utakmica osmine finala. Onaj koji bude drugi u grupi, osim nastupa u osmini finala, može očekivati i Srbiju u četvrtfinalu, koja je jedna od jačih reprezentacija prvenstva", izjavio je Perica Bukić.

"Iz Budimpešte imamo dobro iskustvo, 2017. smo tamo ponijeli titulu prvaka svijeta te se nadamo da ćemo igrama i rezultatima i nakon ovog Svjetskog prvenstva koje se odigrava u Mađarskoj, i onaj završni dio u Budimpešti također biti zadovoljni igrom naše reprezentacije, zaključio je Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP vaterpolista - grupna faza

SKUPINA A (Budimpešta): Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija

SKUPINA B (Debrecen): HRVATSKA, Grčka, Japan, Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C (Sopron): Italija, Španjolska, Kanada, Južnoafrička Republika

SKUPINA D (Szeged): Srbija, Australija, SAD, Kazahstan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo