HRVATSKA IMA NOVE SVJETSKE PRVAKINJE: / Kuglačice razbile konkurenciju u Mađarskoj, Ines Maričić postavila novi svjetski rekord

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Kuglači su ostali bez odličja, a u borbi za broncu pobijedili su ih Mađari

26.5.2019.
16:53
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Hrvatske kuglačice osvojile su naslov svjetskih prvakinja pobijedivši u nedjeljnom ekipnom finalu u češkom Rokycanyju reprezentaciju Mađarske sa 5-3 (u čunjevima 3759-3665), dok je Ines Maričić sa 687 čunjeva postavila novi svjetski rekord.

U prvom bloku MarijanaLiović je pobijedila BoglarkuHari, Ana Bacan Schneider bila je bolja od Andree Toth, dok je MirnuBosak nadigrala GyongyiCsongradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom bloku Ines Maričić je bila sjajna i sa 687 čunjeva poplavila svjetski rekord, koji je i prije bio u njezinom vlasništvu (666 čunjeva) od SP-a u njemačkom Dettenheimu 2017. Takvu predstavu nije mogla nadmašiti njezina suparnica PetraSimon. MilanaPavlic je poražena u dvoboju protiv svjetske viceprvakinje AniteMehesz. AnaJambrović, NatašaRavnić i KlaraSedlar izgubile su sva četiri seta protiv Anite Safrany i Katalin Toth, ali to nije moglo promijeniti konačan ishod finala i zaustaviti hrvatske kuglačice na putu prema zlatnom odličju. U dvoboju za broncu Njemačka je nadigrala Češku.

Guglači bez odličja

Hrvatski kuglači su ostali bez odličja, a u borbi za broncu pobijedili su ih Mađari. Nakon 23 godine hrvatska reprezentacija je bila ponovno u prilici osvojiti svjetsko odličje, ali su Mađari bili bolji i slavili sa 6-2 (u čunjevima 3900-3754). BrankoManev je podijelio setove (2-2) protiv LaszlaKarsaija, ali je Mađar osvojio bod zbog više srušenih čunjeva (655-638). Odlični AlenKujundžić je upisao bod protiv LeventeaKakuka pa je nakon prve runde Hrvatska imala minimalnu prednost zbog više srušenih čunjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u drugom dijelu meča Mađari su se pokazali boljima. Janos Brancsek je nadigrao Darija Radoša, Zsombor Zapletan je bio bolji od Damira Cekovića, a jedini bod osvojio je LukaBolanča nadigravši Tamasa Kissa. Luka Požega i Borna Gašpert uvjerljivo su poraženi od Zoltana Moricza i Norberta Kissa pa je bronca pripala Mađarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo