HRVATSKA DOBILA DOMAĆINSTVO EUROPSKOG PRVENSTVA U KARATEU: / To će biti posljednje kvalifikacijsko natjecanje za izravan plasman na OI

Image
Foto: Profimedia

Najbolji europski karatisti natjecat će se u Hrvatskoj prvi put nakon Zagreba 2009. godine

11.12.2020.
13:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska će biti domaćin 56. Europskog prvenstva u karateu koje će se održati od 19. do 23. svibnja sljedeće godine u Poreču. Potvrda je stigla u petak i iz Europske karate federacije (EKF), koja se za Hrvatsku odlučila u konkurenciji još 16 kandidata.

Ove godine otkazani su EP u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu, te SP u Dubaiju. Sljedeće EP trebalo se prema ranijem rasporedu održati u Goteborgu, ali je nakon švedskog odustanka zbog niza problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa hrvatska ponuda ocijenjena najboljom, pa će se najbolji europski karatisti prvi put nakon Zagreba 2009. godine za odličja boriti u našoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj 2021.'

Očekuje se kako će na EP u Poreču sudjelovati sve članice EKF-a, ukupno 52 države, a bit će to ujedno i posljednje kvalifikacijsko natjecanje za izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno smo sretni i ponosni što smo dobili povjerenje za organizaciju 56. Europskog seniorskog prvenstva. To će definitivno biti jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj 2021. godine. Elita seniorskog karatea će doći u Poreč. Nastupit će i natjecatelji koji će ostvariti plasman na OI, a neki od njih bit će i osvajači olimpijskih medalja", istaknuo je među ostalim predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom petodnevnog prvenstva tradicionalno će se održati i EP u parakarateu, a također i Izborni kongres EKF-a na kojem će se izabrati novih deset članova Izvršnog odbora Europske karate federacije za iduće razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo