HRVATSKA DOBILA DOMAĆINSTVO EP-A: / Za četiri godine sve će se oči okrenuti prema Splitu

Zagreb je bio domaćin 2010., Split će to biti 2022. godine

13.10.2018.
13:06
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska, odnosno grad Split dobio je organizaciju Europskog vaterpolskog prvenstva 2022. godine, odlučio Ured Europske organizacije vodenih sportova (LEN) na sjednici održanoj u Amsterdamu u subotu.

Hrvatska će tako po drugi put biti domaćin EP-a u vaterpolu, nakon što je Zagreb 2010. godine ugostio najbolje europske vaterpoliste i vaterpolistice. EP će se održati unutar Spaladium Arene gdje će biti postavljen montažni bazen.

Dovoljno vremena za pripremu

"Velika je ovo stvar i za hrvatski sport i za grad Split. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo to izvanredno organizirati te da ćemo uživati u fantastičnom prvenstvu i, naravno, nadamo se medalji za našu reprezentaciju", rekao je novoizabrani predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin.

Za domaćinstvo su još konkurirali Rusija, Francuska i Malta, međutim Hrvatska je uz donesenu potporu Vlade, grada Splita, županije, HOO-a, SDUŠ-a uvjerljivo odnijela pobjedu.

Senzacionalna prigoda

"Fantastična vijest iz Amsterdama. Upravo je završila sjednica LEN-a na kojoj smo održali prekrasnu prezentaciju gdje je naš novi predsjednik Mladen Drnasin iznio ponudu grada Splita kao domaćina. Nakon fantastične organizacije u Zagrebu i osvajanja zlatne medalje 2010. godine i iznimnih uspjeha hrvatskog vaterpola posljednjih godina dobili smo senzacionalnu prigodu organizirati jedno veliko natjecanje u, kao što Splićani vole reći, najsportskijem gradu na svijetu. Imamo dovoljno vremena pripremiti ovaj događaj te se prezentirati na najbolji mogući način", naglasio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

"Puno smo truda uložili i želja mi je zahvaliti svima koji su nas podržali, od Vlade do Grada preko Županije, HOO-a i SDUS-a. Europska federacija prepoznala je što je Hrvatska i što je radila u svim organizacijama, od posljednjeg Europskog 2010. do sada. Ova velika manifestacija bit će veliko događanje za grad Split u jeku sezone, te se nadamo prepunoj Areni i velikoj fešti", zaključio je Predrag Sloboda, donedavni predsjednik, a sada dopredsjednik HVS-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali