HOĆE LI JAPAN MOĆI ORGANIZIRATI OLIMPIJSKE IGRE 2021.?: / Sve ovisi o jednoj stvari; 'Bit će to jako težak zadatak'

Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

Japanski premijer Shinzo Abe proglasio je izvanredno stanje u čitavoj zemlji do 6. svibnja

28.4.2020.
9:32
Philip FONG / AFP / Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Japanske udruge medicinara (JMA) Yoshitake Yokokura izjavio je u utorak kako će biti vrlo teško za Japan organizirati Olimpijske igre 2021. godine ukoliko se ne pronađe efikasno cjepivo protiv COVID-19.

"S obzirom na trenutačnu situaciju, ne vjerujem kako ćemo moći ukinuti izvanredno stanje u čitavoj zemlji. Nije na meni da odlučujem hoće li Japan ugostiti Olimpijske igre sljedeće godine, ali smatram kako će to biti težak zadatak ako se ne pronađe efikasno cjepivo", izjavio je Yokokura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredno stanje do 6. svibnja

Mnogi svjetski laboratoriji rade na pronalaženju cjepiva i lijekova protiv bolesti od koje je u svijetu već umrlo više od 200.000 osoba, no za potvrdu njihove efikasnosti potrebno je provesti opsežna klinička testiranja, odnosno mogli bi proteći mjeseci prije no što ona budu dostupna diljem svijeta.

Iako broj oboljelih od koronavirusa u Japanu pada iz dana u dan, premijer Shinzo Abe proglasio je izvanredno stanje u čitavoj zemlji do 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgoda Olimpijskih igara, koje su se trebale održati ovoga ljeta, za jednu godinu već je označila jak financijski udarac za organizatore koji su potrošili više od 13 milijardi dolara u pripremama za taj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo