Slovenci tuguju: Miljenica nacije razočarana napustila stazu

10.2.2014.
13:40
VOYO logo

Iako je nakon spusta držala tek petu poziciju, sa sekundom i četiri stotinke sporijim vremenom od najbrže Amerikanke Julije Mancuso, njemačka skijašica je odličnom vožnjom u slalomu stigla do svoje treće zlatne olimpijske medalje. Prethodne dvije osvojila je u Vancouveru u slalomu i superkombinaciji. Tako je vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa u tekućoj sezoni na najbolji način započela nastup na igrama u Sočiju.

Austrijanka Nicole Hosp, koja je u spustu zauzela tek 8. mjesto, okitila se na kraju srebrnom medaljom, s 40 stotinki sporijim vremenom od pobjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanka Julia Mancuso sjajno je odradila nastup u spustu, ali se znalo da su njezine mogućnosti u slalomu znatno skromnije od konkurentica za medalje. No, bila je dovoljno dobra za osvajanje trećeg mjesta i brončane medalje, koju je slavila kao da je zlatna. Za 10 stotinki je bila brža od Slovenke Tine Maze, koja je tako ostala bez medalje i vidno razočarana napustila stazu.

Julia Mancuso, osvajačica zlatne olimpijske medalje u Torinu 2006. godine u veleslalomu, te dvije srebrne medalje u Vancouveru prije četiri godine, u spustu i superkombinaciji, upotpunila je svoju kolekciju ovom broncom i još jednom potvrdila da je specijalist za velika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicole Hosp je, pak, osvojila drugu olimpijsku medalju, drugo srebro, nakon onoga iz Torina prije osam godina u slalomu.

Puno razloga za razočaranje i tugu ima Švicarka Lara Gut, koja je u spustu bila druga, sa zaostatkom od 47 stotinki sekunde za Mancuso, ali je napravila pogrešku u slalomu i ostala bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Höfl-Riesch (Nje) 2:34.62

2. Hosp (Aut) +0.40

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Mancuso (SAD) +0.53

4. Maze (Slo) +0.63

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Gisin (Švi) +1.50

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo