Filip Zubčić za RTL.hr / FIS otkazao mušku slalomsku utrku na Sljemenu, Zubčić: 'Iskreno, nemam neki pozitivan komentar'

Image
Foto: Profimedia.hr

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, završio je na petom mjestu posljednjeg muškog slaloma koji je održan na Sljemenu 2021. godine.

30.5.2022.
10:00
Profimedia.hr
VOYO logo

Međunarodni skijaški savez (FIS) prošli je tjedan objavio kalendar za nadolazeći Svjetski kup u muškoj i ženskoj konkurenciji. Jedna je stvar upala u oči - nema muške utrke na Sljemenu, a FIS je to kompenzirao s dvije utrke u ženskoj konkurenciji.

Velika je šteta to za hrvatsko skijanje, s obzirom na to da je Snježna kraljica bila sastavni dio muškog kalendara u Svjetskom kupu već petnaest godina. Ipak, dogodine neće biti, a FIS je kao zamjenu ubacio utrku u njemačkog Garmisch-Partenkirchenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Najbolji hrvatski skijaš /

Filip Zubčić ekskluzivno za RTL.hr: Sporna Sljemenska utrka, slalom i veleslalom, Olimpijske igre u Pekingu...

Image
Najbolji hrvatski skijaš /

Filip Zubčić ekskluzivno za RTL.hr: Sporna Sljemenska utrka, slalom i veleslalom, Olimpijske igre u Pekingu...

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, završio je na petom mjestu posljednjeg muškog slaloma koji je održan na Sljemenu 2021. godine. Podsjetimo, ovogodišnja utrka je odgođena, pa je održana i, na koncu, otkazana zbog nepovoljnog vremena.

"Stvarno mi je žao jer neće biti muške utrke iduće godine na Sljemenu. Nadao sam da će biti publike, imamo stvarno jaku slalomsku ekipu. bilo bi stvarno jako lijepo da bude puno ljudi gore i da nas bodre," rekao je Filip Zubčić ekskluzivno za RTL.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Filip Zubčić

Nada se povratku utrke u kalendar

Jedan od najboljih veleslalomaša na svijetu trenutno se priprema za nadolazeću skijašku sezonu, koja počinje u listopadu. Zubčiću nije baš jasno zašto je FIS izbacio Sljeme, a ubacio Garmisch-Partenkirchen gdje su slični uvjeti kao u Zagrebu.

"Međutim, FIS je donio odluku da tu neće biti utrke, već da će biti u Garmischu. Iskreno, nemam neki pozitivni komentar oko toga jer prošle su godine bile dosta velike kritike na pripremu same staze i na to da nije bilo dovoljno snijega," nastavlja Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamjena za tu utrku je Garmisch, svi znamo da je to grad koji je niži od Sljemena, mislim da na 700 metara nadmorske visine. I tamo može biti dosta loše vrijeme, ali nekako je 'pik' prošle godine bio na organizatore utrke na Sljemenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nada još uvijek postoji. Hrvatska ima sve bolju slalomsku ekipu i zemlja smo s velikim interesom za skijanje. Bila bi zaista šteta da Snježna kraljica i u budućnosti ne bude uključena u muški kalendar.

"Nažalost, izgubili smo tu mušku utrku, ali nadam se da će već sezonu iza ta utrka biti vraćena i da ćemo mi dečki moći pokazati našim navijačima što znamo," zaključuje Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo