Play ponuda

FILIP MIHALJEVIĆ PROTIV DVOJICE SVJETSKIH PRVAKA: / Strašna imena na Memorijalu Ivana Ivančića

Image
Foto: PIXSELL

Filip Mihaljević nastupit će na Memorijalu Ivana Ivančića

25.8.2019.
13:53
PIXSELL
Play ponuda

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević nastupit će na Memorijalu Ivana Ivančića, natjecanju koje se na bacalištu kraj zagrebačkih fontana održava u sklopu IAAF atletskog mitinga, a na kojem će i ove godine nastupiti ponajbolji svjetski bacači, među njima i dvojica svjetskih prvaka.

Image
VELIKO IME NA HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU: /

Šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix dolazi u Zagreb

Image
VELIKO IME NA HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU: /

Šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix dolazi u Zagreb

Omiljeno natjecanje

Natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana, koje se otprije pet godina održava pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, omiljeno je među najboljim svjetskim kuglašima, a to pokazuje i ovogodišnja startna lista. U nikad jačoj sezoni bacanja kugle, u kojoj je čak sedam kuglaša prebacilo 22 metra, većinu onih najboljih gledat ćemo 2. rujna i u Zagrebu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Dolazi i aktualni prvak

U sjajnoj formi, tako, na Hanžek dolazi aktualni svjetski prvak i trostruki pobjednik natjecanja na fontanama Novozelanđanin Tom Walsh, koji je u subotu pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Parizu sa 22,44 metra.

U jednako dobroj formi je i svjetski i olimpijski doprvak te svjetski prvak iz 2015. Joe Kovacs, koji je krajem srpnja na američkom prvenstvu bacio kuglu 22,31 m. Na startnoj listi je i njegov sunarodnjak Darrel Hill, koji je na prvenstvu SAD-a bacio 22,11 m, a lanjski osobni rekord mu je čak 22,44 m.

Konrad Bukowiecki prijetnja svima

Njima će se u Zagrebu suprotstaviti odlični Poljak Konrad Bukowiecki s ovogodišnjim osobnim rekordom od 21,97 m te hrvatski rekorder Filip Mihaljević koji je u Parizu bacio vrlo dobrih 21,22 m, a njegovih rekordnih 21,84 m deveti je rezultat sezone na svjetskim ljestvicama.

Vrlo vjerojatno ćemo na fontanama gledati još jedno natjecanje na kojem će za pobjedu trebati baciti kuglu preko 22 metra, a rekord mitinga od 2016. sa 22,28 m drži aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser.


Memorijal Ivana Ivančića – privremena startna lista

Filip Mihaljević (HRV)

Mesud Pezer (BiH)

Tom Walsh (NZL)

Darrell Hill (SAD)

Joe Kovacs (SAD)

Konrad Bukowiecki (POLJ)

Wictor Petersson (ŠVE)

Jonathan Jones (SAD)

Play ponuda
Play ponuda