EUROPSKO PRVENSTVO / Hrvatske odbojkaše čeka utakmica generacije: Protiv Rumunja za četvrtfinale

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Odbojkaši u lovu na veliki uspjeh

7.9.2023.
17:47
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u bugarskoj Varni u petak u 16.30 sati protiv reprezentacije Rumunjske igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva.

Image
NAKON OSIJEKA /

Hrvatski odbojkaši stigli u Varnu: 'Očekujem da ćemo biti pravi kad krene Euro'

Image
NAKON OSIJEKA /

Hrvatski odbojkaši stigli u Varnu: 'Očekujem da ćemo biti pravi kad krene Euro'

U prvom dijelu prvenstva naši su odbojkaši pokazali kvalitetu, snagu i ono što ih je oduvijek krasilo – zajedništvo, a upravo s tim adutima i dobro pripremljeni namjeravaju stati na put Rumunjskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treninzi ususret utakmici bili su iznimno važni kako bismo napravili taktiku protiv Rumunjske. Očekuje nas iznimno teška utakmica, imao sam prilike vidjeti ovu reprezentaciju i to je vrlo jaka momčad. Protiv njih morat ćemo igrati agresivno, jako dobro servirati i igrati na vrlo viskom nivou“, istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard.

'Ne bježimo od uloge favorita'

U dosadašnjim susretima Europskog prvenstva Hrvatska je pokazala da je s potpunim pravom zaslužila biti u osmini finala. Prvu utakmicu EP naši su odbojkaši otvorili porazom od Finske, no zatim su nadmoćno odnijeli tri pobjede protiv Ukrajine, Španjolske i domaćina Bugarske, dok su u posljednjem ipak bili slabiji protiv favorizirane Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rumunjska je momčad koju nikako ne smijemo podcjenjivati. Odigrali su dobar turnir u vrlo teškoj grupi, pobijedili su olimpijske prvake. Dobro ih poznajemo, individualno možda nisu najbolja ekipa n svijetu, no igraju jako kompaktno, dobro u servisu i napadu. Ne trebamo bježati od uloge favorita i vjerujem da ćemo spremi ući u ovu utakmicu i osigurati četvrtfinale.“ istaknuo je kapetan Petar Đirlić dok je reprezentativac Marko Sedlaček dodao: „Svjesni smo da igramo možda najbitniju utakmicu za našu generaciju. Rumunji su tu negdje po kvaliteti s nama. Moramo biti opušteni jer tako najbolje igramo, ali i biti svjesni važnosti ove utakmice. Pripremit ćemo se što bolje i dati sve od sebe.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo