Play ponuda

ONA JE INSPIRACIJA / Bila je mrtva dvije minute, amputirane su joj obje noge i ruke: Sljedećeg tjedna nastupa na POI; 'Uvijek postoji način'

Image
Foto: Profimedia

Ellie Challis inspiracija je mnogima

21.8.2021.
10:09
Profimedia
Play ponuda

Paraolimpijka Ellie Challis osvojila je srce nacije prije 15 godina, kad se kao malo dijete našla na naslovnici britanskog tabloida The Sun s protetikom. Sljedeći tjedan će plivati ​​za Veliku Britaniju na Paraolimpijskim igrama...

Image
OSVOJILA SRCE ČITAVE PLANETE: /

Paraolimpijka jedinstvenim potezom pokazala koji je smisao života

Image
OSVOJILA SRCE ČITAVE PLANETE: /

Paraolimpijka jedinstvenim potezom pokazala koji je smisao života

Hrabra 17-godišnja djevojka

Ova 17-godišnja hrabra djevojka junakinja je nacije zbog svega što joj se izdogađalo, zbog hrabrosti koju posjeduje, zbog požrtvovnosti, zbog petlje da bude uspješna u sportu, da radi ono što voli u takvoj jednoj zdravstvenoj situaciji koja šokira čovjeka...

Ellieina priča je priča o hrabrosti, o snazi, o njezinom zastrašujućem stavu i uvjerenju da uvijek postoji način, samo treba imati volju i želju, samo se treba biti jako uporan i pred ciljevima...

Najmlađa natjecateljica u britanskom paraolimpijskom sastavu kazala je:

"Moj tata je mislio da više nikad neću hodati. Sada predstavljam svoju zemlju na Paraolimpijskim igrama. Otići ću tamo i dati sve od sebe i uživati ​​u svakoj minuti. Jedva čekam da počnem", govori Ellie Challis.

Ellie, koja ima sestru blizanku Sophie, oboljela je od meningitisa u dobi od 16 mjeseci i dalo joj se samo pet posto šanse za preživljavanje.

Dobila meningitis

Njezin 57-godišnji tata Paul, koji je razveden od Elliene mame Lise, ističe:

"To je riječ kojega se svaki roditelj boji-meningitis. Znate, ona je bila tako sretno dijete unatoč svemu".

Ellie Challis umalo je umrla kao dijete...

“Zapravo ona i je umrla dvije minute. Srce joj je bilo stalo. Bili smo u sobi dok joj je crta pulsa bila ravna. Bila je u komi pet tjedana i jedino čemu smo se mogli nadati je da će preživjeti. Vrhovi njezinih prstiju i sami prsti počeli su joj postajati crni, a onda ste mogli vidjeti kako se počinju pomicati", otkriva tata Paul, prenosi The Sun.

Ellie je iz bolnice St Mary's u Paddingtonu u zapadnom Londonu bila prebačena u bolnicu Broomfields u Chelmsfordu, Essexu, u rujnu 2005. godine.

Dobila sepsu

Četiri dana kasnije amputirane su joj obje noge iznad koljena, a obje ruke uklonjene ispod lakta zbog sepse. U bolnici je provela daljnjih 17 dana prije nego što se vratila kući.

Paul, koji je odustao od svog mjesta kao regionalni upravitelj i posvetio s svojoj kćerki izjavio je:

"Prva tri mjeseca vraćali smo se u bolnicu gotovo svaki drugi dan. To su bili gotovo stalni sastanci, pregledi i fizioterapija. ”

No, Elliein nevjerojatan duh toliko je olakšao čitavu situaciju. Ellie je naučila hodati sa samo devet mjeseci, mnogo prije sestre blizanke i već tada se vidjelo da je drugačija beba od drugih.

“Ellie je bila mala smetnja, na najljepši mogući način. Ona je tako sretna djevojka. Njezin je stav da uvijek postoji način da se nešto učini. ”

shimmer fallback
shimmer fallback

Protetiku dobila s 3 godine

Svoj prvi set protetskih nogu od 20.000 funti dobila je kad je imala tri godine, a financirali su ga velikodušni prijatelji i susjedi u Rainhamu u Essexu, koji su stavljali novac u Paulov poštanski sandučić iako se obitelj nikada nije obratila za pomoć.

I cijela je nacija navijala za Ellie nakon što je The Sun prikazao njezinu inspirativnu sliku u njenoj ljupkoj ružičastoj haljini, jezika koji je slatko virio a ona kao malo dijete, preslatka curica pokušavala hodatis protetikom 7. prosinca 2006.

"Nevjerojatno je ponovno vidjeti tu sliku i razmisliti o tome dokle je stigla", govori tata Paul.

Ellie svoj invaliditet nikada nije doživljavala kao prepreku. U osnovnoj školi Engaines, Little Clacton, Ellie je igrala nogomet protiv svojih zdravih prijatelja. Zatim je sa 14 godina postala prva britanska četverostruka amputirana osoba koja je svladala snowboarding.

Hrabro srce

Ellie, koja ima dva brata i sestre iz Pauline prethodne veze, naglasila je za BBC Sport:

“Imam stariju braću i sestre ali sve sam sama naučila. Sport je za mene bio način uključivanja s ljudima. Svi pretpostavljaju da ne možete učiniti puno dok vas zapravo ne upoznaju", naglašava Ellie.

Jedno od njezinih posljednjih postignuća je ovladavanje vezanja duge, plave kose.

"Želim raditi stvari za koje svi kažu da ne mogu, samo da dokažem da nisu u pravu."

shimmer fallback
shimmer fallback

Paul je kćerkicu Ellie naučio plivati ​​na obiteljskim praznicima. Odveo bi je do ruba bazena u njezinim invalidskim kolicima i ubacio ju unutra- na zaprepaštenje promatrača.

"Čuli biste da svi dahću i ne vjeruju što gledaju. Kad je izronila na površinu, imala je pola dužine. "

Play ponuda
Play ponuda