Play ponuda

Džajić dobio nagradu za životno delo

shimmer fallback

"Majske nagrade" predsedniku crveno-belih i srpskim olimpijcima

25.5.2013.
17:28
Play ponuda

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i srpski olimpijci predvođeni šampionkom iz Londona Milicom Mandić, dobitnicu su 'Majske nagrade' Sportskog saveza Srbije, koje su uručene danas na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

Džajić je dobio nagradu za životno delo, dok su pored srpske reprezentativke u tekvondou, priznanja dobili i Andrija Prlainović (vaterpolo), Asmir Kolašinac (ateltika), Marko Novaković (kajak) i Ivana Maksimović (streljaštvo).

Među dobitnicima nagrade za životno delo su Srđan Ilić, Dragoljub Milošević, Milan Obućina i Milica Stojadinović.

Laureati u kategoriji sportskih funkcionera su Snežana Pajkić - Jolović, Rajko Baltić, Predrag Peruničić, Dušan Dimitrijević, Jovan Pavlović - Bojadžić, Dragan Životić i Besim Ejupović.

U neolimpijskim sportovima priznanje su dobili automobilista Dušan Borković i vazduhoplovac Zoran Katanić, dok je nagrada u kategoriji paraolimpijaca uručena evropskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću i bacaču koplja Milošu Grlici.

Dobitnici nagrade u kategoriji sportskih novinra su Miodrag Miša Stojanović, Ivan Cvetković i Aleksandar Kovandžić.

"Majska nagrada" u kategoriji republičkih granskih sportskih saveza dodeljena je Tekvondo asocijaciji Srbije i Paraolimpijskom komitetu Srbije, a nagrađeni su i sportski savezi Kosova i Metohije, opština Petrovac na Mlavi i Topola, kao i Pokrajinski savez za sport i medicinu sporta.

Play ponuda
Play ponuda