DVOSTRUKI SREBRNI OLIMPIJAC MIJENJA SPORT: / Damir Martin objasnio da razmišlja o nastupu na Zimskim Igrama

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Martin traži nove izazove...

14.4.2018.
12:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski olimpijac i veslač Damir Martin zagonetno je priznao kako razmišlja i o drugim sportovima u budućnosti. Pošto po zimi po mjesec dana trenira skijaško trčanje zbog zaleđenog Jaruna i prehladnog vremena, Martin je izjavio kako bi mu bili izazovno nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama.

MARTIN I DALJE BEZ SVJETSKE MEDALJE: Olimpijskom doprvaku bronca pobjegla za 36 stotinki

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se prihvatiti skijaškog trčanja?

"Veslanje dijeli slične performanse s tim sportom što se tiče snage i kapaciteta. Ciljam li na iduće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.? Ostavit ćemo upitnik tu, haha", rekao je Vukovarac za 24sata. Otkrio je kako ostvaruje dobre rezultate u skijaškom trčanju.

"U slučaju nastupa na Zimskim igrama moto mi, naravno, ne bi išao pobijediti i ostaviti sve iza sebe, nego “važno je nastupiti”. Kad dođe nizbrdica, radije to prođem sporije i tu se napravi ta razlika. Naravno da ću poraditi na tom tehničkom dijelu ako se ikad odlučim na to. Ali na uzbrdici dominiram", rekao je Martin te priznao kako bi se mogao maknuti nakon Tokija 2020. od veslanja, prihvatiti se skijaškog trčanja da vidi može li osvojiti potrebne FIS bodove za ispunjavanje norme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo