DOMINACIJA HRVATSKIH VESLAČA NA OTVARANJU SVJETSKOG KUPA: / Braća Sinković i Damir Martin favoriti u borbi za medalje

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
10.5.2019.
12:25
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski trofejni veslači, osvajači medalja s posljednjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, braća Martin i Valent Sinković te Damir Martin, pobjedama su krenuli u prvu regatu ovogodišnjeg Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, braća Sinković su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini izborili plasman u nedjeljni finale dvojaca bez kormilara, dok se Martin s najboljim vremenom kvalifikacija plasirao u polufinale samaca.

Olimpijski pobjednici iz Rija u dvojcu na pariće te aktualni svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara, braća Sinković su ciljem prošli u vremenu 6.32.89 minuta, 6.29 sekundi ispred drugih Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka, koji su se također izravno plasirali u nedjeljni finale, dok su treći Poljaci Dariusz Radosz i Piotr Juszczak, koji će morati u repasaž, za našim asovima zaostali 18.31 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći suparnici braći Sinković u finalu, koji je na rasporedu u nedjelju od 9.48 sati, bit će srpski predstavnici Martin Mačković i Miloš Vasić koji su ostvarili najbolje vrijeme u kvalifikacijama pobijedivši u drugoj skupini s vremenom 6:26.00.

"Pobijedili smo dosta sigurno u prvoj utrci i zadovoljni smo, ali nije bilo lagano. Bjelorusi su dobro išli i bila je ovo jaka utrka. U drugoj grupi posada Srbije je pobijedila i imali su nešto bolje vrijeme tako da ćemo se definitivno morati još jače potruditi i bit će zanimljiva utrka", rekao je Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je prva utrka teška i ne znaš što očekivati, nismo još imali utrku protiv dvojaca ove sezone. Zadovoljni smo, dobro je bilo i nadamo se da ćemo finale u nedjelju dobro odveslati i opet pobijediti", nadovezao se Martin Sinković.

Srebrni iz utrke samaca iz Rija Damir Martin pobijedio je u svojoj skupini u Plovdivu s vremenom 6:49.25 minuta, 2.59 sekundi ispred drugog Finca Roberta Vena, dok se u polufinale plasirao i još jedan Finac Olli-Pekka Karppinen koji je ciljem prošao s više od pola minute zaostatka za našim reprezentativcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostale dvije skupine samaca pobijedili su Belgijanac Pierre De Loof, koji je ostvario samo 27 stotinki slabije vrijeme od Martina, te Bjelorus Pilip Pavukov.

Martinov polufinalni nastup na programu je u subotu od 9.34 sati, dok je finale samaca na rasporedu u nedjelju od 12.24 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić nije se uspio izravno plasirati u finale, naša je posada u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela treće mjesto s vremenom 5:58.42 minuta, 3.51 sekundu je zaostala za pobjedničkom austrijskom posadom koja je jedina prošla izravno u finale. Priliku za popravak naši mladi veslači imat će u subotnjem repesažu od 10.14 sati kada je dovoljno izbjeći posljednje mjesto za prolazak u nedjeljni finale koji je na rasporedu od 11.12 sati.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo