DIO PLANETE NE SPAVA: / Milijuni navijača čekaju sportski spektakl

Image
24.10.2015.
10:00
VOYO logo

U subotnjem, prvom polufinalu (17 sati) sastat će se dvije najdominantnije reprezentacije u povijesti, Južnoafrička Republika i Novi Zeland. 'All Blacksi' su u polufinale ušli deklasiravši Francusku (62-13), dok su 'Springboksi' nešto teže od očekivanog pobijedili Wales (23-19) koji je Južnoafrikancima pružio odličan otpor nošen podrškom na stadionu Millennium u Cardiffu.

Novi Zeland piše povijest

S obzirom na povijest njihovih posljednjih 12 dvoboja u kojima su Novozelanđani ostvarili 10 pobjeda, te na trenutnu formu, nema nikakve sumnje da je Novi Zeland favorit u subotnjem dvoboju. Južnoafrikanci su turnir otvorili šokantnim porazom od Japana, ali su se uspjeli brzo oporaviti i iz utakmice u utakmicu djeluju sve bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Springboksima' u prilog ide i statistika posljednjih dvoboja s 'All Blacksima' na svjetskim prvenstvima. Naime, Južnoafrikanci su slavili u dvije od posljednje tri utakmice, no nisu se sastajali od 2003. godine, kad je Novi Zeland na putu do 3. mjesta u četvrtfinalu nadigrao JAR. Južnoafrikanci su svladali Novozelanđane u legendarnom finalu SP-a 1995. odigranom u Johannesburgu, te 1999. u utakmici za 3. mjesto na Millennium stadionu u Cardiffu.

Obje su reprezentacije po dvaput osvajale naslov svjetskog prvaka, tako da će pobjednik ovog dvoboja imati priliku postati prva reprezentacija s tri osvojena Kupa Webba Ellisa. No, Novozelanđani imaju priliku ostvariti još nešto što nije uspjelo nijednoj drugoj reprezentaciji - obraniti naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provukli protiv Škotske

Do svog trećeg naslova može doći i Australija. Svjetski prvaci iz 1991. i 1999. godine te osvajači 3. mjesta s prošlog SP-a 2011. na Novom Zelandu, u nedjeljnom polufinalu (17 sati) će tražiti mjesto u velikom finalu protiv Argentine koja je do polufinala stigla pobjedom nad pobjednikom Kupa šest nacija Irskom (43-20), dok su se Australci provukli u četvrtfinalu protiv Škotske (35-34) i do pobjede došli tek u posljednjoj minuti, zahvaljujući preciznom Bernardu Foleyju, iz dvojbenog kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinci su u polufinalu bili i prije osam godina u Francuskoj, gdje su osvojili 3. mjesto pobjedom nad domaćinom, nakon što su u polufinalu poraženi od kasnijih svjetskih prvaka Južanoafrikanaca. Radi se o reprezentaciji koja je sustavno gradila svoj uspon na ljestvici svjetskog ragbija na kojoj su se popeli do 4. mjesta, odmah iza preostala tri polufinalista.

Novi Zeland je i dalje u statusu najvećeg favorita za osvajanje Kupa Webba Ellisa, ali samo je jedno sigurno - po sedmi put će pehar otići na južnu hemisferu. Najzanimljivije će biti vidjeti mogu li Argentinci još jednom iznenaditi i šokirati Australce kao što su to u četvrtfinalu učinili Ircima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo