DEČKI, PONOVITE TO ZA GODINU DANA: / Fantela i Marenić brončani u Riju

Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju na predolimpijskoj regati u Rio de Janeiru u klasi 470. To to je prva hrvatska medalja na ovakvom natjecanju od Atene 2003.

22.8.2015.
22:22
Pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

Fantela i Marenić u finale su ušli kao vodeći, ali uoči posljednje regate puno je posada imalo računicu za medalju. Svi odabrali taktiku da neće jedriti na nikog pojedinačno, da neće biti duela, već da će jedriti na pobjedu. Tako je odlučila i naša posada, međutim, ciljem su prošli deveti.

Prerano došli na start

"Na start smo došli prerano, tako da smo prestupili i morali se iskupiti, vratiti, ali tu nismo puno izgubili, brzo smo ponovno bili u igri, nakon 15-20 metara. Polje je izvanredno teško, s dva vjetra. Malo smo tužni, ali moramo biti zadovoljni cijelim tjednom", rekao je Fantela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato su uzeli Australci Mathew Belcher i William Ryan, srebro Francuzi Sofian Bouvet i Jeremie Mion.

"Išli smo na pobjedu danas naravno, ali naravno zadovoljni smo da je medalja ipak tu. Nastavljamo s radom, nećemo ništa posebno mijenjati, samo ćemo svoj brod donijeti u Rio, tu smo bili s iznajmljenim", kazao je Marenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagađenje i otpad nisu smetali

Kopneni dio predolimpijske regate funkciniorao je s dosta prepreka, ali funkcionirao je. Na moru, osim zagađenja i otpada, rad regatnog odbora je bio na visini i na to nije bilo pritužbi. Unatoč slabom vjetru odjedren je gotovo puni program. Dakle, temelji za olimpijsku regatu su tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo