ČETVRTI PUT U POVIJESTI: / Pittsburg Penguinsi osvojili Stanley kup!

Image

Pittsburgh Penguins su sinoć, nakon što su u šestoj utakmici finala sa 3-1 pobijedili San Jose Sharkse na njihovom ledu, stigli do četvrtog naslova prvaka NHL-a.

13.6.2016.
11:16
VOYO logo

Zadnji su put naslov osvojili 2009. godine, a prije toga 1991. i 1992.

Ovo je rasplet kojeg je bilo teško zamisliti na početku sezone kada su se Penguins mučili i kada su doveli Mikea Sullivana da na klupi zamijeni Mike Johnstona 12. prosinca. Pittsburgh je tako postao šesta momčad NHL-a koja je osvojila naslov nakon promjene trenera usred sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crosby najkorisniji igrač finala

Sullivan je u momčad uveo više brzine što je odgovaralo Sydneyu Crosbyju koji je sezonu završio na treći strijelac NHL-a sa 36 golova i 85 bodova u 80 utakmica. Na kraju je osvojio Conn Smythe trofej kao najkorisniji igrač doigravanja Stanley kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za San Jose Sharkse ovo je bilo prvo doigravanje u njihovoj 25 godina dugoj povijesti u kojem su vodili svega 49:15 minuta od ukupno odogranih 374:53 u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pittsburgh je poveo u pet od šest utakmici uključujući i sinoć kada je Brian Dumoulin zabio power-play nakon osam minuta igre u prvoj trećini. U drugoj trećini je nadu San Joseu pružio Logan Couture koji je izjednačio na 1:1. Međutim, Kris Letang zabija za 2:1 nakon asistencije Crosbyja za Pittsburgh.

U zadnjoj trećini su Sharksi uputili smao dva udarca prema golu Matta Murraya koji je utakmicu završio sa 18 obrana. Vratara Sharksa Martin Jones je upisao 24 obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crosby je asisitirao i kod zadnjeg gola za Pittsburgh kojeg zabija Patric Hornqvist minutu prije kraja zadnje trećine. Crosby je voo doigravanje završio sa šest pogodaka i 19 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Rangersa, Capitalsa, Lightninga i Sharksa

Penguins će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangersa, Washington Capitalsa, Tampa Bay Lightninga i na kraju Sharkse.

"Kako možete tražiti više od ovoga? Osvajanje kupa je ono što sanjate i za što igrate", kazao je na kraju Phil Kessel koji je najbolji strijelac Penguinsa sa 10 pogodaka i 22 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo