ČEKA IH VELIKA BITKA: / Hrvatski dvojac i dalje u borbi za zlato

Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin

Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na drugom mjestu dva dana prije kraja Svjetskog prvenstva u jedrenju za klasu 470 u Haifi.

15.10.2015.
20:35
Pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

"Šveđani su već dugo u klasi, otprilike kao i mi, redovito su među najboljih deset, međutim nikad nisu osvojili medalju. Ovdje zaista lete, jako su brzi, a možda ih motivira i to što se na regatna polja vratio Johan Molund. On je stariji od nas, zanimljivo je da je osvojio europsku broncu na prvenstvu u Zadru 1999. godine, Igor i ja smo tada bili još kadeti u Optimistu. Uglavnom, Molund im sad konkurira u njihovim nacionalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riu, tako da je to možda neki dodatni motiv", rekao je Šime Fantela.

Australci Matthew Belcher i Will Ryan na trećem mjestu, kao i Rusi Pavel Sozikin i Denis Gribanov na četvrtom zaostaju samo dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru šou

"Je, jako je tijesno, teško je za jedriti. Vjetar jako miješa, lagan je, kratak oštar val, što nisu naši najdraži uvjeti, a ni ostalima čini se, jer su rezultati dosta šaroliki. Svi se još drže, puno je posada u igri, nije puno preostalo do kraja, ali maksimalno je neizvjesno. Guštamo!", ispričao je u svojoj maniri Fantela.

U četvrtak su održana dva jedrenja, Fantela i Marenić su bili deveti i 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo dobre pozicije, ali nismo svoje strane odradili do kraja. Uvjeti na moru su zaista šou, u prvom plovu smo bili oko 15. mjesta na prvoj oznaci, pa smo niz vjetar na slijedeću oznaku došli treći, dakle prošli smo desetak posada, a onda nam je vjetra jednostavno nestalo i nas je prošlo deset posada, tako da je jasno koliko je teško. Ništa, plan nam je što bolje startati i nakon toga borba za svako mjesto. Sutra su još dva plova, puno je to bodova, može biti svašta, ali maksimalno smo koncentrirani, brzi smo, donosimo dobre odluke i dat ćemo sve od sebe da posao odradimo do kraja", razmišlja Fantela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo