Play ponuda

MAESTRALNA HRVATICA / Briljantna Zrinka Ljutić ostvarila plasman karijere. Odvozila je nestvarnu drugu vožnju i došla na korak do postolja

Image

Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta

19.3.2022.
14:39
Play ponuda

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu 18-godišnja Zrinka Ljutić sjajno je iskoristila priliku za nastup na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, gdje je u najjačoj svjetskoj konkurenciji osvojila peto mjesto, a do prve slalomske pobjede u karijeri došla je Slovenka Andreja Slokar.

Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta, a beskompromisnim nastupom u finalnoj vožnji ostvarila je šesto vrijeme za ukupno peto mjesto na kraju, što joj je donijelo 45 bodova.

Iznimno je u drugoj vožnji skijala 24-godišnja Slovenka Andreja Slokar i nakon šestog vremena u prvom slalomu ostvarila veliku prednost pred konkurenticama. Od vodeće iz prve vožnje Njemice Lene Duerr slovenska skijašica je u drugom nastupu bila brža za 1.23 sekundi, što joj je na kraju donijelo 48 stotinki prednosti. Treća je na kraju bila najbolja slalomašica svijeta i olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Petra Vlhova, koja je za pobjednicom zaostala za 81 stotinku.

Image
HA, NIJE TOLIKO LOŠE /

Zubčić razočarao u posljednjem veleslalomu sezone, ali ostvario je bolji plasman. Ostaje još i važna utrka u slalomu

Image
HA, NIJE TOLIKO LOŠE /

Zubčić razočarao u posljednjem veleslalomu sezone, ali ostvario je bolji plasman. Ostaje još i važna utrka u slalomu

Slovenka ju prestigla

Veliki dan za slovensko skijanje upotpunila je Ana Bucik koja je osvojila četvrto mjesto sa 1.04 sekundi zaostatka za sunarodnjakinjom. Zrinka Ljutić je u drugoj vožnji od Slokar bila sporija za 45 stotinki i na kraju ukupno zaostala za 1.22 sekundi.

Nažalost, Leona Popović je drugo natjecanje zaredom završila pogreškom u prvoj vožnji. Najbolja hrvatska skijašica je sezonu završila sa 146 bodova što joj je donijelo 14. mjesto među slalomašicama, dok je Zrinka Ljutić sa 50 bodova završila kao 30. među najboljim slalomašicama svijeta.

U nedjelju će skijašice u Meribelu voziti veleslalom sa startom prve vožnje u 9.00, a druge u 12 sati. Izglede za osvajanje malog Kristalnog globusa imaju još četiri skijašice: Šveđanka Sara Hector (522 boda), Francuskinja Tessa Worley (517), Amerikanka Mikaela Shiffrin (471) i Slovakinja Petra Vlhova (431). Hrvatska neće imati predstavnicu u zadnjoj utrci Svjetskog kupa u ovoj sezoni.

Play ponuda
Play ponuda