U STUDIJU NET.HR- A / Braća Sumpor državni su prvaci u Judu: 'Sport se temelji na poštovanju ali uvijek postoji ideja da nekog zakucaš u pod...'

U studio Danas.hr-a i Net.hr-a došla su braća Sumpor. Dva brata prvaka Hrvatske u Judu.

4.3.2023.
15:33
VOYO logo

Judo je jedan od najkorektnijih borilačkih sportova. Disciplina je to koja je nastala u Japanu, a njegov osnivač je Jigoro Kano. Nama su u goste došli državni prvaci u Judu, braća Sumpor. Patrik i Dominic Dino Sumpor iz judo kluba Zagreb osvojili su naslov prvaka u kategorijama do 73 odnsno do 81 kilogram.

Image
EKSKLUZIVNO /

Hrvatski reprezentativac nakon potpisa za njemačkog velikana: 'Bundesliga i Liga prvaka su najjača natjecanja'

Image
EKSKLUZIVNO /

Hrvatski reprezentativac nakon potpisa za njemačkog velikana: 'Bundesliga i Liga prvaka su najjača natjecanja'

U studiju Danas.hr-a i Net.hr-a govorili su o tome kako su se počeli baviti ovim sportom i kako je izgledao njihov put do prvaka države. Pričali su nam o tome kako izgleda priprema za natjecanje i koliko je naporan proces skidanja kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozili smo do Italije 5-6 sati, zabundao sam se u nekoliko slojeva odjeća da ne razmišljam o ničemu", rekao nam je Patrik o jednom svom iskustvo, a na to se nadovezao njegov brat.

'Postoji ideja da nekoga zakucaš u pod'

"Svako malo mu je netko u kombiju gurao nekakvu čokoladicu u usta, pa ga pitao je li žedan. Nekada se znaju borci nositi na rukama do vage. On je bio blizu toga", rekao nam je Dominic Dino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jigoro Kano je začetnik Juda. Njegov osnivač nije bio fizički jake građe, a tada je vojni sport u Japanu bila Jiu-Jitsa. Osnovao je svoja pravila i tako je nastao Judo: "Sve se temelji na poštovanju prema protivniku ali uvijek postoji ideja da nekog zakucaš u pod",objasnio nam je Dominic Dino poantu ovog borilačkog sporta.

Braća Sumpor ispračala su nam i to kakve su financije u judu i može li se od njega živjeti. Uz judo bave se još i Sambom. Sportu koji je varijacija na Judo, a combat sambo spada u jedne od najbrutalnijih sportova. Cijeli razgovor Filipa Škrleca s jednim od najboljuh judista u Hrvatskoj pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike