Boston osvojio Stanley Cup nakon 39 godina

Hokejaši Bostona su nakon 39 godina osvojili Stanley Cup. Bruinsi su u sedmoj, odlučujućoj utakmici NHL finlala u Vancouveru pobijedilI Canuckse 4:0.

16.6.2011.
10:46
VOYO logo

Brad Marchand i Patrice Bergeron zabili su po dva gola, no prvo ime susreta kao i cijelog doigravanja bio je vratar Tim Thomas. Bostonov čuvar mreže proglašen je najkorisnijim igračem finala. U posljednoj utakmici obranio je 37 udaraca i sačuvao mrežu netaknutom, drugi put u finalu.

Thomas je postao prvi vratar u povijesti NHL-a koji nije primio pogodak u sedmoj utakmici na gostujućem ledu. Bostonov vratar sada je vlasnik novog rekorga prema broju sakupljenih obrana u doigravanju - 798.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je odličan bio u finalnoj seriji protiv najbolje napadačke momčadi lige. U sedam utakmica protiv Vancouvera primio je samo osam golova, obranio je 201 od 209 udaraca na vrata.

Boston je prva momčad u povijesti NHL-a koja je u doigravanju iste sezone slavila po tri puta u sedmim susretima. U prvom krugu pobijedili su Montreal, u finalu Istočne konferencije slavili su protiv Tampe Bay i sada protiv Vancouvera, koji je imao priliku osvojiti prvi Stanley Cup

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo