BOLJI OD SLAVNOG BRITANCA: / Talijan Nizzolo pobjednik je prve etape od Osijeka do Varaždina

Image
Image
19.4.2016.
16:30
VOYO logo

Prva je etapa protekla u skladu s očekivanjima s obzirom na njezinu konfiguraciju, odnosno potpuno ravničarski profil. Na samom startu iz glavne skupine izdvojila su se četiri vozača, Slovenac Matej Drinovec (Adria Mobil), Rus Aleksej Kurbatov (RusVelo), te dvojac iz momčadi Cycling Academy, Kanađanin Guillaume Boivin i Izraelac Guy Sagiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojio se Boivin, ali ga je peloton sustigao

S obzirom da niti jedan od tih vozača ne predstavlja prijetnju za ukupnu pobjedu, peloton im je dopustio da ostvare prednost od 10-ak minuta prije no što ih je počeo hvatati.

Na jedinom usponu dana, kod Ludbrega oko 35 kilometara prije cilja iz vodeće skupine izdvojio se Boivin koji je uspijevao odolijevati naletima glavne skupine sve do tri kilometra prije cilja, no tada ga je peloton "progutao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra najdulja etapa, od Plitvica do Splita

U samoj završnici najbržim se pokazao 27-godišnji Nizzolo koji je tako ostvario prvu pobjedu ove godine. No, da se radi o kvalitetnom vozaču, poglavito sprinteru pokazuje i činjenica da je na prošlogodišnjem "Giru d'Italia" osvojio naslov pobjednika u natjecanju po bodovima.

Druga etapa ovogodišnje utrke bit će ujedno i najduža, pred biciklistima je u srijedu 240 kilometara duga dionica od Plitvica do Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo