BESKRAJAN DAN: / Praznovjerni hrvatski junak je imao posebne rituale za olimpijsku medalju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (30) je dan poslije osvajanja srebrne medalje u klasi Laser priznao da ipak pomalo žali što nije ponio naslov olimpijskog pobjednika u Rio de Janeiru.

17.8.2016.
20:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Stipanović je uoči plova za odličje bio u vodstvu, ali penal koji je dobio uoči starta odnio mu je zlato koje je na kraju pripalo Australcu Tomu Burtonu. Unatoč tome, Stipanović će ostati upisan kao vlasnik prvog olimpijskog odličja u povijesti hrvatskog jedrenja.

Image
VAL OD SUDAČKOG ČAMCA MU UZEO ZLATO: /

'Nevjerojatno da se ovako što dogodi, meni je to nepravda'

Image
VAL OD SUDAČKOG ČAMCA MU UZEO ZLATO: /

'Nevjerojatno da se ovako što dogodi, meni je to nepravda'

'Idemo se pripremati za Tokio'

"Uvijek će postojati mali žal za zlatom jer biti olimpijski pobjednik je ipak nešto više nego biti drugi ili treći. No, presretan sam, preponosan, zadovoljan, a jučer kad je trener bio malo tužan, rekao sam mu - ma sve je super, sad imamo što raditi iduće četiri godine. Svi bismo bili sretniji sa zlatom, ali idemo se pripremiti za Tokio, biti će u redu", rekao je Stipanović u srijedu tijekom gostovanja u Hrvatskoj kući u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Četiri je puta Stipanović bio europski prvak u klasi Laser, a u Brazilu je došao i do najvećeg uspjeha karijere.

"U Londonu mi je nedostajalo malo iskustva. Bile su mi to prve olimpijske igre, sve te to malo ponese te, pa sam pao. Ovdje sam bio mirniji, ništa me nije izbacilo iz takta. Imao sam svoj ritam, čak sam svaki dan radio sve isto. Odijevao istu majicu, jeo isti doručak, sve isto, ponavljao sam da bi tako i na moru bilo. Jedan dan me samo uzdrmao kad smo jedrili izvan zaljeva po valovima koje na Jadranu uopće nemam, ali sve drugo je bilo odlično. Zadnja regata je unatoč lošem startu također bila dobra. Do Tokija ću svakako dati sve od sebe, ali je problem što prvo moram pobjediti na hrvatskim kvalifikacijama, dolaze mladi, treba i na njih računati", zaključio je Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo