Play ponuda

BERBA MEDALJA HRVATSKIH PARAATLETIČARA NA NAJJAČEM GRAND PRIXU: / Osvojili četiri zlata i tri srebra u Parizu

Image
Foto: Facebook

U konkurenciji dvanaestorice bacača kugle Deni Černi, član AKI OTOS Grubišno Polje, kategorije F33, s novim državnim rekordom od 10,35m osvojio je zlato.

30.8.2019.
22:04
Facebook
Play ponuda

Najjači paraatletski Grand Prix miting u kalendaru WPA u 2019. godini u Parizu je okupio više od 700 paraatletičara iz cijelog svijeta među kojima je bilo i 14 hrvatskih predstavnika koji su osvojili četiri zlata i tri bronce te postavili četiri državna rekorda.

U konkurenciji dvanaestorice bacača kugle Deni Černi, član AKI OTOS Grubišno Polje, kategorije F33, s novim državnim rekordom od 10,35m osvojio je zlato. Čak pet Denijevih hitaca bili su bolji od starog državnog rekorda.

"Naravno da sam presretan s ovakvom serijom. Nije bilo nimalo lako pet puta popravljati rekord. Ovim rezultatom sam izuzetno zadovoljan, jer je on trenutno četvrti rezultat na svjetskoj rang listi. Kako su moje pripreme u punom jeku za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Dubajiju vjerujem da će mi ovaj nastup u Parizu dati novi poticaj kako bih i u studenom uspio u želji da osvojim svjetsko odličje", izjavio je Deni Černi.

Vučić rušio svoj stari rekord

Miljenko Vučić, član AK Odisej iz Kutine, osvojio je u kugli, kategorije f11, zlatnu medalju s novim državnim rekordom od 13,40 m. Vučićev rekord bolji je za 41 cm od njegova starog rekorda.

"Ovim rezultatom trenutačno sam treći na svjetskoj rang listi. Kako se svi nalazimo unutar 15cm vjerujem da ću u Dubajiju doći do medalje, a tada je samo na meni da još više i napornije radim kako bih svoju kvalitetu potvrdio na POI u Tokiju 2020.", izjavio je Vučić.

Bronce zlatnog sjaja

Ivan Katanušić, član AKOI Uriho iz Zagreba u kategoriji F64 osvojio je zlato u disku s 55,90m. Josip Slivar, član AK Sokol iz Bjelovara, osvojio je broncu u istoj kategoriji s 48,68m. Velimir Šandor, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, osvojio je zlato u kategoriji f52 bacivši disk na daljinu od 17,72 m. Broncu u koplju je osvojio Vladimir Gašpar, član AKOI Fortius iz Zadra, kategorije F41. Gašpar je u drugoj seriji postavio novi državni rekord od 34,34m.

"Ovo mi je drugi nastup u Parizu na ovakvom jakom paraatletskom mitingu. Presretan sam novim državnim rekordom. Naravno da mi je ove godine cilj nastupiti u Dubaiju na svjetskom prvenstvu, tako da naporno radim dva puta dnevno. Kako dolazimiz grada sporta, iz Zadra, želja mi je da budem prvi Zadranin paraatletičar paraolimpijac kako bih pokazao koliko mogu u Tokiju 2020.", naglasio je Gašpar.

Matija Sloup, član AK Odisej, u kategoriji F40 kuglu bacio je na 9,88m što mu je bilo dovoljno za brončanu medalju.

Ana Gradečak, članica AK Odisej iz Kutine, kategorije f41 postavila je novi državni rekord bacivši kuglu na 6,75 m. Ovaj rezultat Ani je bio dostatan da zauzme deveto mjesto. U kugli Marijan Presečan, član AKOSI Agrama iz Zagreba, osvojio je 4. mjesto kategorije 53 s daljinom od 6,69m. Branimir Budetić, član AKOSI Agrama iz Zagreba, u bacanju koplja kategorije F13 osvojio je šesto mjesto s hitcem 42,93m. Erik Fabian Kaurin, član AK Odisej iz Kutine, kategorije F46 u kugli s daljinom od 12,45m izjednačivši državni rekord zauzeo je osmo mjesto. Nataša Sobočan, članica AKOSI Uspona iz Velike Gorice, osvojila je sedmo mjesto u bacanju kugle kategorije F57 sa hitcem 5,56 m, a u koplju s daljinom od 11,46 m zauzela je deveto mjesto. Mladen Tomić, član AKOSI Agram iz Zagreba, u kategoriji bacača kugle F63 s daljinom od 12,29m zauzeo je šesto mjesto. Pero Sunara, član ASKOSI Poskok, u kategoriji F57 bacio je koplje na 28,42m zauzevši peto mjesto.

Play ponuda
Play ponuda