BEKELE POBJEDNIK BERLINSKOG MARATONA: / Ostvario vrijeme koje je za dvije sekunde slabije od svjetskog rekorda

Image
Foto: Profimedia

Kenenisa Bekele pobjednik berlinskog maratona

29.9.2019.
13:45
Profimedia
VOYO logo

Bivši olimpijski i svjetski prvak Etiopljanin Kenenisa Bekele pobjednik je berlinskog maratona održanog u nedjelju s vremenom koje je za dvije sekunde slabije od svjetskog rekorda (2:01:39). Bekele, koji je slavio u Berlinu 2016. i vlasnik svjetskog rekorda na 5.000 m i 10.000 m, završio je utrku s najboljim vremenom ove sezone 2:01:41, što je dvije sekunde sporije od svjetskog rekorda čiji je vlasnik Eliud Kipchoge...

Postavio svjetski rekord prošle godine, ali ove godine se sprema za Beč

Kipchoge, koji je postavio svjetski rekord prošle godine na berlinskom maratonu, danas nije trčao jer se sprema poboljšati rekord na bečkom maratonu 12. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bekele je bio dio skupine u kojoj je bio i njegov sunarodnjaci Birhanu Legese i Sisay Lemma koja se brzo odvojila. Legese, pobjednik ovogodišnjeg maratona u Tokiju, se nakon 30 km odvojio od Bekelea i Lemme.

Bekele se nije predao

No Bekele se nije predao, ostavio je iza sebe Lemmu i stigao Legesea kojeg je na kraju i prestigao u vrlo brzom finišu utrke. Legese je bio drugi s vremenom 2:02:48, a Lemme treći (2:03:36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji prva dva mjesta su također zauzele Etiopljanke. Prva je bila Ashete Bekere (2:20:14), druga njena sunarodnjakinja Mare Dibaba (2:20:21), a treća Kenijka Sally Chepyego (2:21:06). Velika favoritkinja Kenijka Gladys Chirono nije završila utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo