SVJETSKI KUP / Pjenilo se u bazenu na Mladosti: 'Barakude' srušile SAD; Harkov brutalnim učinkom nosio Hrvate prema trijumfu

Image

Hrvatska će u 2. kolu u četvrtak od 18.30 sati igrati protiv Francuske, a nakon njih će još igrati Japan i SAD

8.3.2023.
21:03
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je 1. kola skupine A kvalifikacijskog turnira Svjetskog kupa koja se igra u Zagrebu svladala SAD sa 16-14 (5-5, 5-2, 4-3, 2-4).

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov sa šest golova, Loren Fatović i Jerko Marinić-Kragić dodali su po tri, Luka Bukić dva, a Matias Biljaka i Rino Burić po jedan. Kod SAD-a najučinkovitiji su bili Alex Bowen s četiri i Chase Dodd s tri gola. Tijekom prve četvrtine obje reprezentacije bile su praktički nepogrešive u napadu, nekoliko se puta izmjenjivale u vodstvu te se na prvi odmor otišlo s neodlučenih 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovima Biljake i Fatovića Hrvatska je početkom drugog dijela prvi put povela s dva gola razlike, a taj dio igre su svojim golovima zatvorili Marinić-Kragić i Harkov za odlazak na 10-7.

Image
IVICA TUCAK /

Boem, čovik kafane i naroda u studiju Net.hr-a: 'Volim svoju zemlju. Nikog ne mrzim, ne brojim ljudima krvna zrnca i ponosan sam što sam Hrvat'

Image
IVICA TUCAK /

Boem, čovik kafane i naroda u studiju Net.hr-a: 'Volim svoju zemlju. Nikog ne mrzim, ne brojim ljudima krvna zrnca i ponosan sam što sam Hrvat'

SAD stisnuo u posljednjoj četvrtini, ali nije bilo dovoljno

U trećoj četvrtini Hrvatska je održavala stečenu prednost da bi Marinić-Kragić realiziranim petercem pred kraj tog dijela igre povisio na 14-10, a početkom četvrte četvrtine Fatović je iz protunapada pogodio za 15-10 i pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Amerikanci su uspjeli smanjiti na 16-14 i kod tog rezultata imali napad, ali pokušaj Chasea Dodda minuti i pol prije kraja zaustavio je Bijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Hrvatska je u ovoj utakmici imala čak pet peteraca, a SAD četiri. U prvoj utakmici dana Italija je svladala Japan s uvjerljivih 13-7 (3-1, 4-1, 4-3, 2-2). Italiju su sa po tri gola predvodili Luca Marziali, Edoardo Di Somma i Vincenzo Dolce, dok je trostruki strijelac za Japan bio Yusuka Inaba. Program prvoga dana će susretom od 20.30 zaključiti Francuska i Mađarska.

Plasman na finalni turnir iz ove skupine već su osigurale SAD kao domaćin završnice, a pridružit će im se još dvije najuspješnije reprezentacije. Hrvatska će u 2. kolu u četvrtak od 18.30 sati igrati protiv Francuske, a nakon njih će još igrati Japan i SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike