Otkrivena nevjerojatna sabotaža na povratku Kostelića iz Sočija

'Imali smo jednu nezgodu da su nam premještali postavu staze za kombinacijski slalom. To smo primijetili na osnovu snimke. Nisu cijelu postavu, ali dio kolaca su premjestili.

24.2.2014.
8:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pri povratku u Zagreb iz Sočija Ante Kostelić je briljirao pred novinarima. Sve je najviše zanimao njegov odgovor prije svega nezadovoljnim Šveđanima koji su ga zbog izrazito zahtjevnog postavljenog olimpijskog slaloma neprimjereno izvrijeđali. Normalno, Gips im je odgovorio u svom stilu.

''U sportu vrijedi ono pravilo Pierra de Coubertina. Kako je zamislio početak modernog sporta. Citius, altius, fortius, znate što to znači. Prema tome po meni sve treba ići u tom smjeru, pa tako i postavljanje staze. Ako je neka staza tako lagana da ju svi prolaze, to je kao da se neki ljudi kartaju, a da su svi zaradili, to je nemoguće'', smatra Ante, koji je poslao poruku čelnicima skijanja.

''Radi se zapravo o jednom poštenom odnosu prema tome. To se ne radi za Ivicu ni za bilo koga. To se radi za skijaški sport. Netko smatra da je za skijaški sport dobro da dođu svi u cilj i da je to sve lijepo i dobro. Samo još fali da se daju ocjene za stil, ali toga nema. Nema ocjena za stil, postoji samo štoperica'', rekao je Gips i potom otkrio nešto što zvuči prilično nevjerojatno.

''Imali smo jednu nezgodu da su nam premještali postavu staze za kombinacijski slalom. To smo primjetili na osnovu snimke. Nisu cijelu postavu, ali dio kolaca su premjestili. To je stvarno strašno''.

Na pitanje je li reagirao na tu sabotažu, Ante je ponudio protupitanje.

''Jesi li ti reagirao kad je donesena prvostupanjska presuda generalima? Kakvo reagiranje, za reagiranje trebaš imati barem jedan nosač aviona'', kazao je Gips.

Iz Sočija se kući preko Zagreba vraćala i Slovenka Tina Maze, koja je dala podršku Kosteliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Mislim da je Ante napravio dobro. Napravio je tešku stazu, a tako je i zanimljiviji sport. Lako bi bilo kad bi svi sve znali'', rekla je Maze.

''Prije kombinacijskog slaloma znao sam da imam dobru priliku osvojiti medalju i da trebam jednu korektnu vožnju da bih je osvojio. Koje će biti boje ovisilo je samo o sreći. Kad sam vidio da sam osvojio medalju to je za mene bilo ogromno olakšanje'', rekao je Ivica Kostelić i dodao:

''Ne mogu reći da je najdraža, to je isto kao i sa djecom. Ali sigurno je najteže zarađena medalja od svih".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali