AMERIČKA KONTROVERZA OKO NOSITELJA ZASTAVE NA OTVARANJU: / Proslavljeni Olimpijac nazvao odluku nečasnom

Image
Foto: AFP/Screenshot

Odluka o američkom barjaktaru iznenadila je jednog od kandidata

9.2.2018.
9:14
AFP/Screenshot
VOYO logo

Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu službeno još nisu krenule, a već se američkim medijima provlači kontroverza. Naime, iz Američkog olimpijskog odbora odlučili su o nositelju zastave bacanjem novčića, što se mnogima nije svidjelo.

SPEKTAKULARNO OTVARANJE 23. ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA: Natko Zrnčić Dim nosi hrvatsku zastavu na rekordnim Igrama do sad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome tko će nositi zastavu na otvaranju, obično se u Americi odlučuje glasovima osam saveza zimskih sportova. Ali ove godine dogodilo se - izjednačenje. I Erin Hamlin, dvostruka svjetska prvakinja u sanjkanju s četiri nastupa na Olimpijskim igrama i brzoklizač Shani Davis kojemu će ovo biti pete Igre, dobili su po četiri glasa. Tada je odlučivalo bacanje novčića koji je pao na stranu sanjkašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Amerikanac, i kada sam pobijedio na 1000 metara u 2010. postao sam prvi koji je obranio naslov. SAD su bacanjem novčića nečasno odlučile tko će nositi zastavu na otvaranju. Nije problem. Mogu čekati do 2022.", poručio je Davis na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamlin je izjavila kako se osjeća počašćenom što će predvoditi SAD te joj to biti poseban trenutak. Ona će biti šesta žena koja će na 23. Zimskim olimpijskim igrama nositi zastavu, a prva od 2006. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo