Aktualni prvaci do pobjede tek nakon kaznenih udaraca

U NHL ligi su se u nedjelju igrale tri utakmice, no u dvije od njih je bilo krajnje uzbudljivo. Međusobno su igrali veliki konkurenti: Pittsburgh protiv Washingtona, a Boston kod Philadelphije.

23.1.2012.
10:17
VOYO logo

Pittsburgh je na svom ledu pobijedio Washington 4:3 u produžetku. Junakom se utakmice na kraju pokazao Jevgenij Malkin koji je zabio pogodak u produžetku. Malkin je, inače, lider NHL lige po broju bodova (58, pogoci plus asistencije), a ove je večeri došao do 26. pogotka.

Pittsburgh je ostvario šestu pobjedu u nizu, a osim Malkina bitnim se igračem te večeri za domaćina pokazao James Neal s dva pogotka. Na suprotnoj je strani Rus Aleks Ovečkin bio na razini (pogodak i dvije asistencije), no to je na kraju bilo dovoljno za osvajanje samog jednog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je vatrenije bilo u ogledu Philadelphije i Bostona gdje su gosti pobijedili 6:5 nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Aktualnom prvaku Bostonu je ovo gostovanje iznimno ugodno, pa su tako tamo (gledajući osnovni dio sezone) posljednji put izgubili u ožujku 2007. godine. U tom su periodu kod Philadelphije odigrali deset utakmica.

Inače, ovom se pobjedom Boston izjednačio na vrhu ljestvice Istočne konferencije s Rangersima iz New Yorka, dok su samo bod iza Detroita, kompletno gledano najbolje momčadi lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo