AIDA SP: / Čolak hrvatskim rekordom do svjetske bronce

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

Hrvatski reprezentativac u dubinskom ronjenju na dah, Goran Čolak je osvojio broncu u disciplini CNF na AIDA Svjetskom prvenstva koje se na Cipru.

14.9.2015.
18:44
Pixsell, Robert Anić
VOYO logo

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder osvojio je sjajno 3. mjesto i postigao novi nacionalni rekord sa 71 metrom u finalu discipline CNF - ronjenja u dubinu bez peraja. Na taj način Goran je za čak 11 metara popravio dosadašnji nacionalni rekord Tome Vrdoljaka od 60 metara.

Unatoč prilično nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su rezultirali nizom diskvalifikacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Goran Čolak zadržao je koncentraciju i realizirao siguran i uspješan zaron kojim je na najbolji mogući način započeo ovo veliko natjecanje - jedno od bez sumnje najprestižnijih u svijetu ronjenja na dah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto osvojio je Rus Aleksej Molčanov sa 85 m, slijede Lozano iz Španjolske (sa španjolskim nacionalnim rekordom) i Malina iz Poljske sa po 76 metara, dok Goran sa Šveđaninom Johanom Haggom dijeli treće mjesto.

Uspjeh je tim veći s obzirom da je ovo Goranovo prvo individualno svjetsko prvenstvo u dubinskom ronjenju te premijerni individualni nastup u disciplini CNF uopće. Nakon što je postigao gotovo sve što se uopće može postići u bazenskim disciplinama, Goran je odlučio započeti prijelaz iz bazena na dubinske ronilačke discipline. Najbolje rezultate očekuje 2017. godine, a osvojeno treće mjesto i novi nacionalni rekord najbolji su mogući početak ove nove faze u njegovoj međunarodno uspješnoj sportskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu slijedi finale CWT - ronjenja u dubinu sa perajama, a u subotu i FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu. Sudeći prema današnjem finalu i sjajnom rezultatu, nema sumnje da od Gorana možemo očekivati - najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo