OSVOJENA BRONČANA MEDALJA / Osmijesi za kraj: Hrvatska slavi usred Beograda

Image
Foto: PIXSELL

Rukometaši Hrvatske osvojili su brončanu medalju na EURU u Srbiji nakon što su svladali reprezentaciju Španjolsku s 31:27.

29.1.2012.
16:11
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je u susretu za 3. mjesto u beogradskoj Areni pobijedila Španjolsku 31:27 (13:12).

Hrvatskim rukometašima je to već deseta medalja na velikim natjecanjima (OI, SP, EP), pri čemu četvrta na europskim prvenstvima. Na zadnja dva EP-a bili smo drugi, a na prvoj europskoj smotri u Portugalu 1994. treći. Ukupno smo osvojili dva zlata na OI, zlato i tri srebra na svjetskim prvenstvima, te po dva srebra i bronce na europskim smotrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u susretu za broncu Hrvatska je uzvratila Španjolcima za poraz u drugom krugu natjecanja (22:24) koji je odabranike Slavka Goluže gurnuo na Srbiju u polufinalu.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić sa sedam, te Igor Vori s pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 10 obrana. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Daniel Sarmiento sa sedam i Iker Romero sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo