Osim Line, svi će treneri žrtvovati SP

Image

Naravno da su rukometaši opet momčad godine, to nam polako prelazi u naviku.

21.12.2008.
21:22
VOYO logo

S obzirom na rezultat koji su Lino i dečki postigli na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, mislim da i nije bilo ozbiljne konkurencije. Godina je u svakom slučaju uspješna, nadam se da će i sljedeća biti takva počevši s pripremama za Svjetsko prvenstvo. Iako za sada ne djeluje dobro, pogotovu po pitanju ozljeda. Ali na to se ne može utjecati.

Situacija s vanjskom linijom je neugodna. Ivano dugo ne igra, Lac je operiran, Pero Metličić ne igra puno. Lino Červar neće ih se samo tako odreći, no pitanje je ima li dovoljno kvalitetne zamjene za njih. Uz Lackovića je na poziciji lijevog vanjskog Tonči Valčić iza kojega je odlična godina s njima neće biti problema.

Ali Perina pozicija poprilična je nepoznanica za njegovu zamjenu, tko god to bio. Istina, bio je turnir u Grazu, ali nijedan turnir ne može dati do kraja pravu sliku jer veliko natjecanje poput svjetskog prvenstva je ipak nešto drugo. Pitanje je, ako Pero ne igra u Ciudad Realu, koliko će se stići u tako kratkom roku pripremiti.

Ali bar će biti odmoran, za razliku od prijašnjih natjecanja. Želim naglasiti - ni Lacković, ni Metličić ne mogu zaboraviti igrati rukomet i pitanje je samo hoće li imati dovoljno vremena na pripremama da uđu u formu. Ali, ima u svemu tome i nečega dobroga - jedno je igrati za klub, a drugo za reprezentaciju. Jer kad igrač dođe u sredinu u kojoj je dovoljno dugo da mu ona daje samopouzdanje, gdje osjeća da mu svi vjeruju, onda mu je puno lakše dosegnuti formu i igrati vrhunski.

Pripreme će biti rekordno kratke, to nam ne odgovara, ali i drugima je tako. Lakše će možda biti samo reprezentacijama koje uglavnom imaju igrače iz domaćih liga poput Rusije ili Makedonije jer će duže biti na okupu. No, moramo znati da mi ipak nismo u istoj situaciji kao drugi.

Prvenstvo nije kvalifikacijsko za London 2012., o plasmanu ne ovisi nastup na nekom sljedećem natjecanju, početak je olimpijskog ciklusa i čini mi se da bi neki izbornici mogli kalkulirati i ne dovesti najjače sastave. Žrtvovat će SP u Hrvatskoj za budućnost, a mi jedini na to nemamo pravo zbog domaćinstva.

Bojim se da bi igrači za vrijeme prvenstva i priprema zbog rodbine i navijača mogli biti rastrgani. Znam kako je to, dođu meni u posjet i onda gnjave i ostale igrače. I zato se prema tome savez mora čvrsto postaviti - nitko ne smije u hotel reprezentacije!

Za kraj bih poželio svima, pogotovu rukometašima, čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo