U FINALE PROTIV DANSKE / 'Orlovi' u srcu Srbije razbili nemoćnu Hrvatsku!

Image
Foto: PIXSELL

Nakon odličnog prvog poluvremena, Hrvatska je nastavak otvorila očajnom igrom. Ništa nije prolazilo, dok je Srbija zabijala na sve strane. U konačnici je Srbija 'uništila' Hrvatsku rezultatom 26:22.

27.1.2012.
21:47
PIXSELL
VOYO logo

Prvo poluvrijeme Hrvatska je odigrala iznad svih očekivanja. Uspješno se oduprla svim mogućim nedaćama - odličnoj igri Srbije, laserima s tribina i skandiranjem koje se, najblaže rečeno, može nazvati sramotnim. Na odmor smo otišli s golom prednosti i finale nam se činio bliže nego ikada.

U drugom poluvremenu prvi je napad pripao Srbiji, ali Alilović odmah brani Prodanovićev šut. Furiozno su krenule obje momčadi, Kopljar odmah kreće u kontru, promašuje, a Srbi iz kontre izjednačavaju na 14:14.

Nakon nekoliko promašaja s obje strane Srbija preko Toskića dolazi do vodstva od 15:14, a dvoranom je zavladala prava euforija. Hrvatska u prve četiri minute nije uspjela dati pogodak, dok je Srbija zabila dva.

Veliki problemi za Hrvatsku na početku drugog dijela. Kopljar još jednom promašuje čisti zicer, a Srbija preokreće rezultat na +2. Lacković je smirio situaciju prvim pogotkom za Hrvatsku u drugom poluvremenu te izborio isključenje u redovima Srbije, ukupno treće u utakmici.

Srpski vratar Stanić razbranio se i obranio čak tri hrvatska pokušaja te dignuo dvoranu na noge. Vujin ponovno vraća Srbiju na +2, a navijače u euforiju.

U 39. minuti utakmice Goluža vadi Alilovića iz igre, ulazi Venio Losert. Staniću, čini se, baš ništa ne ulazi u gol, dok s druge strane Losert prima prvi pogotak, koji dovodi Srbiju na 19:16!

Još jedan veliki promašaj Kopljara omogućio je napad Srbije za +4. Ipak, Vujin nije iskoristio ovu veliku priliku. S druge strane, umjesto da smanji razliku, Hrvatska preko Čupića 'osvaja' još jedan nevjerojatan promašaj, a Srbija dolazi na +4!

Kopljarov šesti pogodak u 48. minuti vraća Hrvatsku na -2, ali francuski dvojac sudi sedmerac za Srbiju. Losert, ometan laserima iz publike, nema nikakve šanse za obranu i Srbija vraća na +3. Stanić brani šut Lackovića, dok s druge strane Nikčević kroz noge Venia Loserta vraća Srbiju na +4!

U dvadeset minuta igre Hrvatska je uspjela zabiti samo šest pogodaka, dok Srbija svojim 11. potpuno tuče Hrvatsku.

Ilić dovodi Srbiju na razliku od pet pogodaka, a nemoćna Hrvatska može samo promatrati i slušati uzvike s tribina: "Ubij pi*** ustaške!".

Iako je Hrvatska u posljednjim minutama uspjela smanjiti na +3, još jedan promašaj 2,5 minute prije kraja zapečatio je, čini se, sudbinu Hrvatske na ovom prvenstvu. Vujin zabija za +4 i zasigurno odvodi Srbiju u finale!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u nedjelju čeka obračun protiv Španjolske za treće mjesto, dok će Srbija u finalu igrati protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo