torpeda sa zvončaca / Oni su nove hrvatske plivačke zvijezde: 'Ne idemo na Olimpijske igre samo kao putnici'

Nakon dugo vremena Hrvatska bi opet mogla imati plivače koji će osvajati velike medalje, a oni su dva torpeda sa Zvončaca

2.4.2019.
19:49
VOYO logo

Dok drugi još spavaju, Marin Mogić i Franko Grgić već su u bazenu. Plivaju dvadeset kilometara na dan, motiviraju se međusobno i, kao usput, ruše rekorde. 

"Motiv je biti najbolji na svjetu, tako da je to dovoljno dobar motiv da me gura svaki dan za probuditi se u pet sati ujutro", kaže nam stariji Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam vidio da Marin ima isto odlične rezultate od kada ima ovakav tempo, onda san rekao da ću i ja probati, pa što bude", nadovezao se Franko.

I bilo je iznad očekivanja. Prije deset dana postavio je trenutačno najbolje vrijeme svijeta u ovoj godini na 1500 m slobodno pa trener opravdano u Tokiju traži medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne idemo na Olimpijske igre kao putnici. Zasad imamo samo kartu u rukama, idemo pokušati napraviti nešto više i boriti se s najjačima", najavio je trener Mate Ružić.

A za najviše domete, svjesni su toga, nije dovoljan samo splitski dišpet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad stanemo s još sedam ljudi na taj blok, samo je pitanje tko je više radio i tko će imat bolju izvedbu taj dan", vjeruje Marin.

Kad nije u bazenu, školovani je slastičar. Ipak, brojne degustacije nisu ostavile trag na njegovoj liniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreća što plivanje troši puno kalorija, pa to nije veliki problem, haha..."

Franko nakon bazena pakira torbu i odlazi u školu,gdje ruši stereotipe o sportašima jer mu plivanje nije alibi za loše ocjene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijetkost je vidjeti momka koji usprkos relativno teškim treninzima i dobrim sportskim uspjesima jednako dobro plovi i školskim vodama", govori razrednik 16-godišnjeg Splićanina.

"Franko je super. S njim se može zezati, nije umišljen koliko bi mogao biti. Stvarno nemam loših riječi za njega", kaže jedan od njegovih školskih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad škola završi, vraća se u svoj drugi dom jer ga prije Olimpijskih igara, kao i Marina, ovo ljeto čekaju Svjetsko i Europsko prvenstvo.   

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo