Niže međunarodne uspjehe / Ona je čudo stolnog tenisa! Hana ima samo 15 godina, a već se okitila svjetskim zlatom

Timu Europe donijela je sedam pobjeda i tek jedan poraz. I ispisala povijest

3.11.2019.
20:15
VOYO logo

Pokorila je Aziju i odvela Europu na vrh. Hana Arapović velika je nada hrvatskog stolnog tenisa. Sa samo 15 godina ostvarila je novi veliki uspjeh u karijeri i osvojila zlato na svjetskom kadetskom natjecanju. Talent je tu, ali ne i uvjeti tako da Hana i njezin tim sljedeće godine vjerojatno sele u Austriju.

"Nitko to nije očekivao, nisam ni ja mislila da to mogu napraviti pa je bilo iznenađenje i neki poticaj za dalje", izjavila je Hana Arapović za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timu Europe donijela je sedam pobjeda i tek jedan poraz. I ispisala povijest. 

"Nikad Europa ili bilo tko, Sjeverna Amerika ili bilo tko, nije pobijedio Aziju. Ovaj put su ih pobijedili i to u polufinalu. Znači, zvona na uzbunu kod njih vjerojatno zvone. To je velika disproporcija. Oni su kao neki Real Madrid, a mi smo neki mali klub", govori Darko Arapović, Hanin otac i trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je bit predan tom sportu i posvetiti svoj život tome. Važna je i kondicijska priprema, eksplozivnost i ti neki detalji", pojašnjava mlada stolnotenisačica

Hana je trenutno četvrta u Europi i deveta na svijetu među stolnotenisačicama do 15 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je curica koja je jako ozbiljna, predana je svom treningu i voli stolni tenis, što je jako bitno. Rezultati je vuku, ona postiže na međunarodnom planu jako dobre rezultate", hvali je i direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Renato Čengić.

Tako je hrvatsko čudo porazilo ono azijsko - igračicu koja je u konkurenciji do 18 godina četvrta stolnotenisačica svjeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japanku, Koreanku, Singapurku, Azijatkinju koja igra za Ameriku, Azijatkinju koja igra za Kanadu, Argentinu. Puno njih je ona nanizala i to je nekakva potvrda da dobro radimo", ističe Hanin otac i trener. 

Iako se iz Poljske vratila prije 48 sati, već u nedjelju ujutro bila je u dvorani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utorak već idem na novi turnir u Mađarsku tako da nema odmora", pojašnjava Hana.

Naime, pripremaju se velike stvari, a sljedeće godine možda i selidba u austrijski Linz u kojem bi Hana imala još bolje uvjete za rad.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi morate gledati kako napraviti taj dobar trening. To je nažalost u Zagrebu i u Hrvatskoj teže nego na takvim nekim mjestima gdje dolaze i druge reprezentacije", govori Darko Arapović koji je Hani otac, trener i izbornik, ali je i bivši državni prvak u stolnom tenisu.

Ipak, Hana priznaje kako nije uvijek lako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da me nekad živcira, ali s jedne strane je lakše zato što njemu mogu više toga reći, nečeg i osobnog što ne mogu baš treneru reći", iskrena je.

Još prije tri godine bila je proglašena jednom od tri najveća svjetska talenta stolnog tenisa. Danas sanja o Olimpijskim igrama i otkriva da želi biti Tamara Boroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato jer je bila druga na svijetu, a i iz Hrvatske je pa i zbog toga", otkrila je Hana.

Pred njom je još puno mečeva koje treba dobiti. I puno loptica koje treba vratiti, ali ova djevojka je spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo