KOMŠIĆ NIJE NI STARTALA / Zrinka Ljutić 26. u veleslalomu, Shiffrin ispala, Hector na koncu slavila, utrku obilježio pad američke skijašice

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Olimpijska prvakinja Amerikanka Mikaela Shiffrin promašila vrata i ispala

7.2.2022.
11:07
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Švedska skijašica Sara Hector osvojila je zlato u veleslalomu na ZOI u Pekingu, dok je hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić zauzela je 28. mjesto.

Šveđanka Hector opravdala je svoj status velike favoritkinje osvajanjem prvog olimpijskog naslova u karijeri s 29 godina. Hector je obranila prednost iz prve vožnje ispred Talijanke Federice Brignone (+0.28) i Švicarke Lare Gut-Behrami (+.0.72), koja je nakon prvog laufa bila osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanka je prije četiri godine zauzela 10. mjesto na olimpijskom veleslalomu, a sa velikih natjecanja najbolji rezultat joj je bio sedmo mjesto na  Svjetskom prvenstvu 2019.No, ove zime Hector je bez premca u veleslalomu s tri pobjede od ukupno četiri utrke. Ona je Švedskoj donijela treće olimpijsko veleslalomsko zlato nakon Pernile Wiberg (1992) i Ingemara Stenmarka (1980).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeće skijašice svijeta nisu imale dobar dan, Slovakinja Petra Vlhova bila je tek 14. s 2.46 sekundi zaostatka, dok je olimpijska prvakinja Amerikanka Mikaela Shiffrin promašila vrata u prvoj vožnji. što joj se nije dogodilo u ovoj disciplini već četiri godine.

Osam sekundi zaostatka

Ljutić je nakon prve vožnje bila 36., a nakraju je svoj prvi olimpijski nastup završila kao 28. s zaostatkom od 8.08 sekundi za Hector. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljna prvom vožnjomi nisam dobro vozila, iako nisam imala osjećaj da je zaostatak tako velik. U drugoj sam zadovoljnija, makara ima još puno prostora za napredak. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću biti pametnija drugi puta", kazala je Ljutić.

Andrea Komšić nije startala jer je prilikom zagrijavanja došlo do ukočenja vrata i bolova u leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku na stazi Yanqing obilježio je i pad američke skijašice Nina O'Brien tijekom druge vožnje veleslalomske utrke. O'Brien je doslovce prošla kroz predzadnja vrata i srušila se preko ciljne crte,gdje je ostala ležati. Utrka je bila privremeno zaustavljena, a Amerikanka je odnesena na nosilima u bolnicu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo