SJEVERNOKOREJSKE METODE / Srbija prekinula prijenos prije nego što je Kosovo osvojilo olimpijsko zlato, a objašnjenje je zaista bizarno

Image

Albanka s Kosova probila se do finala i na kraju je odnijela zlatnu medalju

27.7.2021.
16:24
VOYO logo

Srpska državna televizija, RTS, pribjegla je metodama kakve danas možda jedino možemo vidjeti u nekim strogim totalitarnim režimima, poput onog u Sjevernoj Koreji recimo. Naime, netom prije finalne borbe judašica u kategoriji do 57 kilograma prekinuli su natjecanje i to samo zato što je u finalu bila Kosovarka Nora Gjakova.

Albanka s Kosova probila se do finala i na kraju je odnijela zlatnu medalju, ali Srbi to nisu mogli gledati u prijenosu sve i da su htjeli jer RTS je prekinuo emitiranje finala u judu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizarno objašnjenje

Olivera Kovačević, urednica na RTS-u, objasnila je zašto su prekinuli finale, a objašnjenje je pomalo bizarno. "Većini novinara naše kuće u Tokiju je određena dvotjedna karantena, pa je do prekida prijenosa došlo jer nemamo dovoljno ljudi za pokrivanje svih događaja", objasnila je urednica, čije riječi prenose srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi, koji je priznaju samostalno Kosovo, negiraju postojanje države i tvrde da im je ta zemlja nasilu oteta, trenutno stoje gore od Kosova na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kosovo trenutno ima dva zlata upravo u judu, dok je Srbija trenutno na jednom srebru i jednoj bronci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo