SJEVERNOKOREJSKE METODE / Srbija prekinula prijenos prije nego što je Kosovo osvojilo olimpijsko zlato, a objašnjenje je zaista bizarno

Albanka s Kosova probila se do finala i na kraju je odnijela zlatnu medalju

27.7.2021.
16:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Srpska državna televizija, RTS, pribjegla je metodama kakve danas možda jedino možemo vidjeti u nekim strogim totalitarnim režimima, poput onog u Sjevernoj Koreji recimo. Naime, netom prije finalne borbe judašica u kategoriji do 57 kilograma prekinuli su natjecanje i to samo zato što je u finalu bila Kosovarka Nora Gjakova.

Albanka s Kosova probila se do finala i na kraju je odnijela zlatnu medalju, ali Srbi to nisu mogli gledati u prijenosu sve i da su htjeli jer RTS je prekinuo emitiranje finala u judu.

Bizarno objašnjenje

Olivera Kovačević, urednica na RTS-u, objasnila je zašto su prekinuli finale, a objašnjenje je pomalo bizarno. "Većini novinara naše kuće u Tokiju je određena dvotjedna karantena, pa je do prekida prijenosa došlo jer nemamo dovoljno ljudi za pokrivanje svih događaja", objasnila je urednica, čije riječi prenose srpski mediji.

Srbi, koji je priznaju samostalno Kosovo, negiraju postojanje države i tvrde da im je ta zemlja nasilu oteta, trenutno stoje gore od Kosova na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kosovo trenutno ima dva zlata upravo u judu, dok je Srbija trenutno na jednom srebru i jednoj bronci.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali