PRIZORI KOJE JE TEŠKO GLEDATI / Najemotivniji trenutak na Olimpijskim igrama do sada. Pogledajte kako se legendarni Scola potpuno slomio na kraju utakmice

Image

Ova je utakmica Argentine bila ujedno i oproštajna za legendarnog Luisa Scolu

3.8.2021.
19:51
VOYO logo

Australska muška košarkaška reprezentacija posljedjnji je polufinalist olimpijskog turnira u Tokiju, Australci su u četvrtfinalu deklasirali Argentince sa 97-59 (18-22, 21-11, 21-15, 37-11).

Argentinci su bili konkurentni samo tijekom prve četvrtine, no u nastavku su Australci pojačali igru u obrani, popravili šut s distance te preuzeli kontrolu rezultata. Uoči posljednjih 10 minuta bilo je 60-48, no Argentina se praktički predala pa je Australija serijom 28-4 povela sa 88-52.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patty Mills ubacio je 18 koševa za Australiju, dok je Nicolas Laprovittola ubacio 16 poena za Argentinu. Australija će u polufinalu u četvrtak od 6.15 sati igrati protiv SAD koje su ranije u četvrtfinalu svladale Španjolsku sa 95-81. U drugom polufinalu će igrati Slovenija i Francuska, Slovenija je u četvrtfinalu svladala Njemačku sa 94-70, a Francuska Italiju sa 84-75.

Image
Image

Oproštaj Scole

Inače, ova je utakmica Argentine bila ujedno i oproštajna za legendarnog Luisa Scolu. Scola je peterostruki olimpijac s bogatom NBA karijerom, koji je prošle sezone potpisao za talijanski Varese. Protiv Australije je odigrao 25 minuta, upisao je sedam poena i uzeo četiri skoka, a 50 sekundi prije kraja utakmice povučen je na klupu kako bi dobio ovacije svih prisutnih, pa čak i suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku ovacija, koja je jedna od najemotivnijih trenutaka na ovim Igrama, pogledajte OVDJE.

Scola je s reprezentacijom Argentine u karijeri uzeo čak 16 medalja, a najvažnija je ona zlatna s Igara 2004. godine i brončana s Igara 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo