NOVA UZBUĐENJA U TOKIJU / Srbić osvojio srebro, Huklek izgubio u polufinalu, Mihaljević bez finala, loš nastup Sare Kolak

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski sportaši nastupit će u atletici, gimnastici i jedrenju

3.8.2021.
14:38
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dvanaestog dana natjecanja na XXXII Olimoijskim igrama u Tokiju održat će se natjecanja u 21 sportu, u njih devet dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u atletici, gimnastici i jedrenju.

UŽIVO

Mihaljević bez finala

14:36 - Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević (27) nije se kvalificirao u finale Olimpijskih igara u Tokiju, on je u kvalifikacijama ostvario 15. rezultat s bačenih 20.67 metara, a plasman u finale u četvrtak izborilo je 12 najboljih iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihaljević, koji je ranije ove godine u Karlovci postavio novi hrvatski rekord od 21.94 metara što je šesti najbolji rezultat u svijetu, u utorak nije imao svoj dan. Nakon prestupa u prvoj seriji, u drugoj je bacio 20.09m, a u trećoj 20.67 metara, no to je bilo za više od pola metra manje od kvalifikacijske norme koja je iznosila 21.20m.

Mihaljeviću je finale izmaknulo za 23 centimetea koliko je više od njega bacio Amerikanac Payton Otterdahl, posljednji koji je izborio finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u kvalifikacijama očekivano je bio svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser koji je u prvom pokušaju kuglu bacio na 22.05m.

14:21 - Mihaljević je u drugoj seriji bacio 20.09 metara i u trećem će tražiti prolazak u finale jer mu ovo nije dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:05 - Bacač kugle Filip Mihaljević krenuo je u kvalifikacije. Prvi hitac nije odradio dobro te je zbog prijestupa podignuta crvena zastavica.

12:36 - Tin Srbić osvojio je srebro. Više o tome OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:16 - Huklek je izgubio polufinale, ali borit će se za broncu. Više o tome OVDJE.

Mihovil i Šime Fantela osmi

8:04 - Hrvatski jedriličari Mihovil i Šime Fantela osvojili su osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju u klasi 49-er, dok su zlato osvojili Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski jedriličari su na startu plova za odličje napravili pogrešku nakon što su prerano startali, zbog čega su se morali vratiti. Bio je to zaostatak kojeg više nisu uspjeli nadoknaditi i na koncu su bili deveti zadržavši ukupno osmo mjesto.

Zlatnu medalju osvojili su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell ispred zlatnih iz Rija Novozelanđanina Petera Burlinga i Blaira Tukea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su posade završile sa po 58 bodova, no Britancima je pripalo zlatno odličje jer u bili bolji u zadnjem plovu.

Do bronce su se probili Nijemci Erik Hell i Thomas Ploessel nakon što su u plovu za odličje bili drugi, a Španjolci Diego Otin i Iago Lopez tek sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plov za odličja klase 49-er trebao se održati u ponedjeljak, ali je odgođen za danas zbog nedostatka vjetra na regatnom polju u Enoshimi.

Huklek nadomak medalje

6:52 - Hrvač Ivan Huklek pobijedio je u četvrtfinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na OI u Tokiju Uzbekistanca Rustama Asakalova na bodove 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek je time dostigao reprezentativnog kolegu Božu Starčevića, koji također ima najveći uspjeh hrvatskog hrvanja plasmanom u polufinale olimpijskog turnira. Starčević u Riju nije došao do medalje, a Huklek će imati dvije šanse za odličje u Tokiju .

Nakon što je u osmini finala ostvario premijernu olimpijsku pobjedu protiv američkog marinca Johna Waltera Stefanowitza na bodove 5-3, u četvrtfinalu je izdominirao Uzbekistanca Asakalova, brončanog sa SP 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva borba protiv Amerikanca je bila teška iz razloga što je bila prva borba. Protiv Uzbekistanca sam osjetio da sam nadmoćniji, realizirao sam tu nadmoć i zasluženo pobijedio. S njim sam se borio u Poljskoj prije dva-tri mjeseca i izgubio, ali htio sam baš njega u Tokiju. Ja i trener smo složili odličnu taktiku protiv Uzbekistanca", izjavio je dvadesetčetverogodišnji Sesvećanin, kojeg u borbi za finale čeka Ukrajinac Zhan Belenjuk. 

Belenjuk je tamnoputi, 30-godišnii Ukrajinac i veliki favorit za zlato jer je dvostruki svjetski prvak i vlasnik olimpijske medalje iz Rija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borio sam se s  njim već dvaput. To je borac koji samo čeka borbu u parteru, a ja sam bolji u stojci, tako da će biti zanimljivo i napeto".

Ivan je nakraju borbe uputio pogled prema gore i poljubac, odavši počast svojoj sestrici Marti (11) koja je preminula ovog proljeća, samo koji dan uoči Ivanovih kvalifikacije za OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale je na rasporedu oko podneva po hrvatskome vremenu.

Sara Kolak se oprostila bez ispravnog hica

6:51 - Hrvatska kopljašica Sara Kolak ostala je bez plasmana u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u kvalifikacijama prijestupila u sva tri pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi je dobra lekcija za naprijed. Najjači adut me jednostavno ne sluša, ruka me boli makar sam fizički dobro i dala sam sve od sebe.  Sad ću završit sezonu i resetirat se. Naravno da sam razočarana, ali me ovo neće dotući. Ne bojim se. Treba ići delat", kazala je olimpijska pobjednica iz Rija, koja se doista na neobičan način, s tri prijestupa oprostila od obrane naslova. Dva od ta tri prijestupa su bila namjerna jer je koplje išlo na vrlo male daljine za Sarin ugled.

Sara je u Tokio otputovala bez svog trenera Norvežanina Thorkildsena, koji je otkazao put u zadnji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otputovat ću u Norvešku i popričat ću s njim. Zahvalila bi se Edisu i Marku koji su mi pomogli oko treninga i savjeta. I stvarno ću ove Olimpijske pamtiti po odličnoj ekipi jer ni u jednom trenutku nisam bila sama". 

Raspored

ATLETIKA - Sara Kolak nastupit će u kvalifikacijama bacanja koplja u 2.20 sati, a Filip Mihaljević u kvalifikacijama bacanja kugle u 12.15 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GIMNASTIKA - Tin Srbić nastupit će u finalu preče u 11.39 sati

HRVANJE - Ivan Huklek nastupit će u kategoriji do 87kg grčko-rimskim stilom, kvalifikacije u 4.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JEDRENJE - Mihovil i Šime Fantela nastupaju u finalu jedrenja nakon što je odgođena utrka jedriličasske klase 49-er odgođena s ponedjeljka na utorak zbog nedostatka vjetra na regatnom polju u Enoshimi. Finale će se održati u 6.33.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo