Naklonite mu se! Još jedno zlato putuje u Hrvatsku!

6.8.2012.
16:27
VOYO logo

Veliki i neočekivani uspjeh Hrvatskoj je u Londonu donio Istranin Giovanni Cernogoraz fantastičnim nastupom u disciplini trap gdje je u finalu nakon istog broja pogodaka u dramatičnom raspucavanju bio bolji od Talijana Massima Fabbrizija. U prvom dijelu programa u ponedjeljak, odnosno u drugom dijelu kvalifikacija, Cernogoraz je zajedno s drugom hrvatskim strijelcem Antonom Glasnovićem u dvije serije promašio samo tri mete, te su se obojica plasirala u finale.

U završnoj olimpijskoj seriji Glasnović je s tri promašaja završio posljednji šesti, no Cernogoraz je bio maksimalno koncetriran te je jedini uz Fabbrizija ostao bez promašaja, pa su njih dvojica krenula u raspucavanje za zlato. Srebro je već bilo u džepu pa se tada Cernogoraz 'slomio' i rasplakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba strijelca bila su precizna u prvih pet serija, no u šestoj je prvo Talijan promašio, a Cernogoraz pogotkom došao do najvećeg uspjeha u karijeri.

http://www.youtube.com/embed/Lxna-Qv_g4U Dodajmo da je dvostruki olimpijski pobjednik Australac Michael Diamond poražen u raspucavanju za broncu od Kuvajčanina Fehaida Aldeehanija. No, vratimo se još novom hrvatskom olimpijskom pobjedniku koji se za nastup u Londonu pripremao u talijanskoj Padovi o svom trošku. Ovaj 29-godišnjak rođen je u slovenskom Kopru, oženjen je i otac dvoje djece, a trenutno je član velikogoričkog streljačkog kluba Gord, premda živi u istarskom Novigradu. 1. Cernogoraz (Hrv) 152 pogotka 2. Fabbrizi (Ita) 151 3. Aldeehani (Kuv) 149 ... 6. Glasnović (Hrv) 143

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo