Velika hrvatska nada već ispala s Igara!

Prvi hrvatski predstavnik na mačevalačkom olimpijskom turniru u posljednjih 76 godina, floretaš Bojan Jovanović, nakon dramatičnog meča poražen je u 1. kolu od Meksikanca Daniela Gomeza 15:14..

31.7.2012.
12:36
VOYO logo

Hrvatski predstavnik u disciplini floret, 32-godišnji Zagrepčanin Bojan Jovanović, nije se uspio plasirati u 2. kolo na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što je u produžetku izgubio od 10 godina mlađeg meksičkog mačevaoca 15:14.

Osim prednosti 2:1 za Gomeza, Hrvat je bio u vodstvu sve do rezultata 10:7. Uslijedila je serija Meksikanca od četiri poena u nizu za preokret na 11:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnju minutu Gomez je ušao s prednošću 13:11, no Jovanović uspijeva poravnati na 13:13, te potom i na 14:14, pa je sraz otišao u produžetak.

Tu je nakon 20 sekundi Gomez izveo uspješan napad i izborio drugo kolo, dok se hrvatski floretaš oprostio od natjecanja u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski džudaš u kategoriji do 82 kilograma, 30-godišnji Splićanin Tomislav Marijanović, završio je olimpijski nastup u prvom obračunu. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom ga je pobijedio gruzijski predstavnik Avtandil Črikišvili. Iz natjecanja je, nažalost ispala i Marijana Mišković, hrvatska džudašica u kategoriji do 63 kilograma. Mišković je izgubila dvoboj osmine finala protiv Japanke Yoshide Ueno nakon što je tzv. "golden scoreom" (u produžetku), njena protivnica izvela zahvat yuko. Borbu za olimpijske medalje neće nastaviti hrvatski veslač Mario Vekić u konkureniji samaca na Olimpijskim igrama u Londonu. Na jezeru Dorney Vekić je u svojoj, prvoj četvrtfinalnoj skupini zauzeo četvrto mjesto s vremenom od sedam minuta i 5.78 sekundi. Time je ostao mjesto ispod plasmana u polufinale, tako da će nastaviti natjecanje za plasman od 13. do 24. mjesta, odnosno u C/D polufinalu. Litavac Griskonis, koji je u Vekićevoj skupini kao posljednji, trećeplasirani skifist ušao u A/B polufinale, bio je od Hrvata brži punih pet sekundi. Ukupno je u konkurenciji 24 četvrtfinalista Vekić ostvario 15. vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo