I stariji brat blizanac poražen u Londonu!

6.8.2012.
15:57
VOYO logo

Slavio je Egipćanin, inače olimpijski pobjednik iz Atene, s 2:1 u bodovima. Nakon što je prvu rundu izgubio 1:0, hrvatski je predstavnik u drugoj uspio smanjiti prednost, no Egipćanin je u trećoj potvrdio pobjedu.

Žugaju je to bio prvi nastup nakon što je u eliminacijskom krugu bio slobodan. U slučaju da se Ebrahim probije do finala, Hrvat će imati priliku boriti se za medalju kroz repasaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama diska za atletičare Hrvatska je na OI u Londonu imala dva predstavnika, Martina Marića i Rolanda Vargu. Oba su propustili izboriti finale. U finale je vodila norma od prebačenih 65 metara, odnosno 12 najboljih rezultata. Marić je na kraju završio 17. s najdaljim hicem od 62.87 metara, dok je Roland Varga natjecanje okončao na 36. mjestu s najboljim hicem od 58.17 metara. Marić je svoj najdalji hitac bacio u posljednjoj, trećoj seriji. U prve dvije je bacao 61.04, odnosno 62.87 metara. Najdalji hitac sezone (66.53) bio bi mu dovoljan za drugo mjesto u kvalifikacijama. Varga je svoj najbolji hitac bacio u drugoj seriji, a u prvoj i trećoj je bacio 57.76, odnosno 57.79 metara. Najbolji hitac sezone imao je u Zagrebu u duljini 62.44 metara. Najbolji rezultat kvalifikacija ostvario je aktualni olimpijski pobjednik, Estonac Gerd Kanter, koji je u posljednjoj seriji bacio 66.39 metara. Posljednji je finale izborio Nizozemac Erik Cadee sa hicem 63.55 metara, 68 centimetara duljim od Marićevog. Hrvat Bojan Đurković nije uspio izboriti finale streljačke discipline malokalibarska puška 3x20 metaka s 50 metara udaljenosti, trostav. Završio je 35. u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Londonu.

Đurković je najbolje gađao iz prvog, ležećeg položaja. Pogodio je 396 krugova i prvi od tri dijela natjecanja završio je na 18. mjestu. U stajaćem stavu pogodio je samo 369 krugova i pao na 38. mjesto, a u posljednjemu, klečećem stavu 387 krugova što mu je donijelo malen napredak. Ukupno je Đurković pogodio 1152 kruga. U finale je vodilo prvih osam mjesta, odnosno 1168 krugova koliko je pogodio posljednji finalist. Podsjećamo, ranije na Igrama Đurković je nastupio u finalu jednostava malokalibarskom puškom (ležeći, 60 metaka) s 50 metara udaljenosti i završio ukupno na sedmom mjestu sa 698 pogođenih krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo